PRIČA O HEROJSTVU I PRIJATELJSTVU: Stigao TREJLER “Zaspanke za vojnike”, filma koji ljubitelji istorije čekaju

Priča o herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo.

Promo

Svečana premijera novog filma reditelja Predraga Gage Antonijevića “Zaspanka za vojnike” održaće se 02. oktobra u 20.30 u Sava centru. Film će se od 04. oktobra naći na redovnom repertaoru bioskopa širom Srbije.

Film će imati pretpremijeru 21. septembra u Banjaluci, a dan kasnije počeće sa prikazivanjem u bioskopima širom Republike Srpske.

Promo

Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije, koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti, drugi već prekaljeni ratnici, a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive. Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani otadžbine.

Prvu pesmu iz filma “JUŽNI VETAR” za dan videlo više od 500.000 LJUDI, a sada je postavljen i NOVI REKORD (VIDEO)

Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu, nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva, kad sudbina i istorija već nisu…

Promo

U ovoj ratnoj drami, za koji scenario potpisuju Nataša Drakulić i Predrag Gaga Antonijević uloge tumače: Ljubomir Bandović, Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Marko Pavlovski, Nenad Okanović, Marko Gvero, Aleksandar Đurica, Ivan Đorđević, Nikola Ilić, Milica Mihajlović, Tihomir Arsić, Tara Jevrosimović, Nataša Ninković, Radoš Bajić, Vuk Kostić Nebojša Glogovac.

Film je snimljen u saradnji producentskih kuća Film Danas, Komuna i Dandelion Production Inc. i koprodukciji sa kućama: Avala film, Cotrast studios, Concept Studio i Direct Media.loading...