EKSKLUZIVNO: Otkrivena lokacija na kojoj će biti snimana nova sezona ‘Igre prestola’ (FOTO)

Posle završene četvrte sezone serije 'Igra prestola' sa nestrpljenjem se čeka početak snimanja nove pete sezone. Posle scena snimanih na predivnim pejzažima Hrvatske, Islanda i Severne Irske nova lokacije je predivna Sevilja.

Posle atraktivnih lokacija, Hrvatske, Islanda i Severne Irske, na kojima su snimane prve četiri sezone serije ‘Igra prestola’ nagađalo se koja bi mogla biti nova lokacija za snimanje nove sezone. Nije se dugo čekao odgovor na ovo pitanje, američki ambasador u Španiji i bivši potpredsednik HBO Džejms Kostos, potvrdio je da da je nova lokacija snimanja Sevilja.

foto:alcazarsevilla.org

Tačne lokacije u andaluzijskoj oblasti nisu određene, ali prema izvorima ‘Cadena SER’ kao jedna od mogućih lokacija pominje se čuveni dvorac Alkazar. Naime, velelepni Alkazar treba da posluži kao porodični dvorac u Oberonovom kraljevstvu Dorni.

Ovaj prelepi dvorac sagrađen je 712. godine i nalazi se na UNESCO-ovoj listi svetske baštine, između ostalog,ovde su snimani filmovi Lorens od Arabije i Nebesko kraljevstvo.

foto:alcazarsevilla.org