ESTRADA U DUGOVIMA: Poznati koji se se jedva iščupali iz kandži BANKI

Većina poznatih ličnosti obezbedila je sebi lagodan život zahvaljujući dobroj zaradi i štednji, a pogotovo ljudi iz sveta estrade koji su do situacije sa pandemijom redovno nastupali i imali "novca na pretek", dok su pojedini uspeli čak i da sačuvaju dinar za "crne dane".

kredit
pixabay

S druge strane, ima i onih koji su se razbacivali novčanicama zarad hedonizma i trošili kao da sutra ne postoji. Međutim, ima i onih koji su se prihvatili rizika i podigli kredit kako bi rešili velika životna pitanja, poput stambenog. 

Poznat je slučaj da su pre nekoliko godina mnogi podigli kredit u švajcarskim francima, zbog čega im se kasnije mesečna rata udvostručila.

Pevačice Goga Sekulić i Goca Tržan, glumac Aleksandar Srećković Kubura i bivša rukometašica Svetlana Kitić bili su u ozbiljnim problemima sa otplatom visokih rata, te je malo falilo da im banka oduzme stanove. Dok im se rata nije povećala, oni su regularno izmirivali svoje obaveze.

Goga Sekulić je krajem 2007. kupila stan od 30 kvadratnih metara u centru Beograda. Ona je prethodno podigla kredit, koji je potom ubrzo morala da plaća 1.000 evra mesečno umesto 1.000 franka, pa joj je rata za nekoliko godina porasla za 450 evra u bankarskoj protivvrednosti.

U jednom trenutku odustala je od plaćanja i podnela je tužbu protiv banke. Pevačica je uspela da istera svoje do kraja i otplati svoj dug, što je i potvrdila u izjavi za Nova.rs.

Isplatila sam svoj stambeni kredit pre dve godine. Kada je predsednik tražio pomoć za nas dužnike da nam se pomogne i koriguje procenat, ja sam se nagodila sa bankom“, rekla nam je pevačica.

Bivša rukometašica Svetlana Ceca Kitić podigla je stambeni kredit u švajcarcima, zbog čega je i obolela. Mesečna rata joj je u početku bila 35.000 dinara, da bi kasnije porasla na 60.000. Učlanila se u „Efektivu“ kako bi joj država pomogla. Na kraju se jedva iščupala iz dugova, iako još uvek nije sve otplatila.

Goca Tržan
Youtube screenshot

Goca Tržan podigla je stambeni kredit u švajcarcima na svoje ime dok je bila u braku sa bivšim suprugom i kupili su stan u Mirijevu. Kad joj je porasla rata, Goca se priklonila zakonu i plaćala.

Međutim, ipak je odlučila da 2019. godine napusti stan u Mirijevu. Tržan je inače uzela kredit na 30 godina, a kada se dogodio problem sa bankom, pokušavala je da se nagodi.

Aleksandar Srećković Kubura bio je u sličnom problemu, ali je na sreću uspeo da se reši dugova i problema.

Printscreen Twitter/AnaBekuta1
printscreen

Ana Bekuta stambeni kredit iskoristila je za kupovinu velikog stana na Vračaru. Za razliku od ostalih, ona kredit nije podigla u švajcarcima, pa nije imala ni problema prilikom izmirenja mesečnih rata, koja je iznosila oko 1.000 evra.

Bekuta je za Nova.rs rekla da je izmirila dugovanja i da sada mirno živi, što je dobro došlo u ovoj situaciji budući da ne radi više od godinu dana.

„Ja sam kredit otplatila pre korone, Bogu hvala“, kratko nam je rekla Bekuta.