Evo kako ćete prepoznati ženu kojoj treba seks

Nedostatak seksa na jednoj ženi nekada može da bude i više nego očigledan kroz različite postupke i ponašanje.

Hroničan umor

 

Mnoge žene koje ne upražnjavaju seks imaju nesanicu i zbog toga su tokom dana pospane. Zapravo, za sve je kriv hormon oksitocin koji na žene deluje kao sedativ, a luči se tokom orgazma. Zbog nedostatka ovog hormona, žene su često uznemirene i imaju problem sa snom.

Prevremeno starenje

Tokom seksa luči se i kolagen, koji je zadužen za lep i mladolik izgled kože. Zbog nedostatka kolagena, koža će izgledati starije nego što zaista jeste.

Problemi s kožom

Bubuljice i akne na licu pojaviće se ženama s manjkom progesterona, koje telo proizvodi tokom seksa, jer je ovaj hormon zadužen za čisto lice i kožu bez nepravilnosti.

Neprijateljsko ponašanje prema drugim ljudima

Pored fizičkih, postoje i psihičke posledice nedostatka seksa. Ova je prva u redu. Žene koje nisu seksualno zadovoljene često su neprijateljski raspoložene na ceo svet oko sebe.

Slabija otpornost na bolove

Oksitocin je hormon koji se luči tokom seksa, a deluje kao prirodni lek protiv bolova i grčeva, tako da žene koje nisu seksualno aktivne često uzimaju lekove protiv bolova jer imaju manjak oksitocina.

Slab imunitet

Seksualni odnosi poboljšavaju opšte stanje organizma i povećavaju broj antivirusnih antitela za 30 odsto.

Zaboravnost

Seks utiče i na cirkulaciju, a samim tim i na bolji rad mozga.

Stalno nezadovoljstvo svojim izgledom

Nedostatak seksa možda najviše utiče na samopouzdanje, pa žene koje nemaju seksualne odnose često nemaju i veru u sebe i konstantno su nezadovoljne sobom i svojim izgledom.