Evo kako da sačuvate lepotu kože

Naš način života odražava se na organizam i zdravlje, što se posebno odnosi na ten. Da biste sačuvali lepotu i zdravlje prestanite sa nerviranjima i izbegavajte stres.

Izgled odražava naše unutrašnje stanje, što se posebno odnosi na ten, tvrde američki stručnjaci. Zdrava koža je i lepa. Da biste zablistali, pronađete način da pobedite stres, pišu Novosti.

Duboko disanje

Za više energije, dišite lagano i punim plućima. Udahnite na nos, izdahnite na usta. Najmanje dva puta dnevno zastanite, koncentrišite se i dišete pravilno. Ne razmišljajte ni o čemu drugom, zaustavićete delovanje negativnih misli i uzroke stresa.

Budite aktivni

Svaka vrsta fizičke aktivnosti u trajanju od 30 minuta dnevno, pomaže vam da izbacite napetost. Vežbanje podstiče cirkulaciju krvi, povećava kapacitet pluća, podiže raspoloženje i usporava starenje.

Namirnice za energiju

Šećer, masnoće, „brza” hrana nikako ne prijaju vašoj koži. Riba, jaja, živinsko meso, mlečni proizvodi s malo masnoća i koštunjavi plodovi su namirnice za vas. Jedite ih svakog dana, naročito ujutro. Proteini iz takve hrane pomažu vam da održite normalan nivo šećera u krvi, dobijete više energije i ne menjate često raspoloženja, zbog gladi. Koža je na dobitku, navode Novosti.

Pozitivne stvari

Napravite spisak stvari zbog kojih ste posebno zahvalni, bilo Bogu ili bližnjima ili prirodi. Svake večeri zapišite šta vam se lepo dogodilo tokom dana i razmislite kako je do toga došlo.

Produžite spavanje

Spavajte dovoljno da biste se osećali odmornim i produktivnim za dan pred vama. San je besplatan kozmetički tretman, neophodan vašoj koži, jer ništa ne stvara bore, kao iscrpljenost i stres.

Napravite pauzu

Životni raspored nam je uglavnom pretrpan u ritmu posao, kuća, porodica… S vremena na vreme, „pobegnite” negde na sat, dan, nedelju, mesec dana, već prema mogućnostima, odmorite se od svega, „resetujte” mozak i um. Na taj način, možete da pronađete nove izlaze, rešenja, perspektive i povećate kvalitet života.