Osim što pruža užitak, masturbacija ima i dobre efekte na zdravlje.

Ginekolog dr Lorin Štrajher kaže da je vreme da činjenica da žene masturbiraju napokon prestane da bude tabu tema i objašnjava koje su to prednosti masturbacije.

Sreća

– Masturbacija je prijatno iskustvo, a svi znamo da zadovoljstvo čini da se osećamo bolje – kaže Štrajher. Prilikom orgazma se oslobađaju endorfin i oksitocin, što će vam znatno poboljšati raspoloženje.

Samopouzdanje

Da biste “pucale” od samopouzdanja, potrebno je da volite svoje telo, a jedan od načina da to postignete je da ga istražujete. “Veoma je važno da žene upoznaju svoje telo i znaju kako da se zadovolje svoje potrebe”.

Seksualni život

Masturbacija pomaže da upoznate svoje telo i otkrijete u čemu to najviše uživate. Kada to shvatite, imaćete više samopouzdanja u krevetu i moći ćete da razgovarate sa svojim partnerom o tome šta vam prija, a krajnji rezultat toga je – više uživanja u krevetu.

Spavanje

Orgazam umanjuje fizičku i psihičku tenziju i iscrpljuje telo, što znači da vam pomaže da brže zaspite. “Generalno, brže ćete zaspati nakon masturbacije i zbog toga što ćete biti opušteniji i zadovoljniji”.

Ublažava stres

– Sve što čini da se osećate opušteno i prijatno pomaže u borbi protiv svakodnevnog stresa. Dakle, nema razloga da ne pokušate da ga i na ovaj način ublažite – kaže Štrajherova. Složićete se – moćan način da se izborite sa stresom.

Ako ste u vezi…

…masturbacija je super način da “podgrejete” stvari. Štrajherova naglašava da što češće imate seks, to ga više i želite. Masturbacija će pomoći da se osećate prijatnije u svom telu i povećaće seksualnu želju. A onda… navalite na “akciju” sa partnerom.

Višestruki orgazam

Jednom, dva ili tri puta – odluka je na vama! Žene su sposobne da dožive više orgazama zaredom, za razliku od muškaraca, pa zašto stati nakon jednog orgazma?

Nema negativnih efekata

– Masturbacija nema nikakvih negativnih efekata – objašnjava Štrajherova.

Razloga za masturbaciju je mnogo, a protiv nijedan. Dakle, zašto ne biste udovoljile sebi?loading...