Evo zašto je neophodno da posolite testeninu

Predstavljamo vam trikove pomoću kojih ćete spremiti ukusan obrok ukoliko promenite redosled sipanja nekih začina.

Ukoliko za kuvanje vaše omiljene testenine koristite šerpu od inoksa, možda ćete vremenom primietiti oštećenja u obliku korozije. To nastaje zbog interakcije hlorida u soli, kiseonika u vodi i hroma od nehrđajućeg čelika. No taj proces ćete najlaše spriečiti ako vodu za kuvanje testenine posolite tek nakon što proključa. Naime, soljenjem hladne vode navedeni elementi imaju znatno više vremena za interakciju, a kada vodu posolite tek nakon što voda proključa, neće biti prisutno dovoljno kiseonika za odvijanje navedene reakcije, piše Huffington Post.

Mnogi smatraju kako soljenje vode ubrzava proces kuvanja testenine međutim, tu priču ne podupiru naučni dokazi. Većina nas testeninu soli zbog njenog ukusa, jer posoljena voda daje aromu testenini zato što ona upija vodu.

Trebalo bi pravilno da posolite testeninu jer onda nećete morati da solite sosove i ostale dodatke koje dodajte u jelo.Ne morate obratiti pažnju o količini soli koju ste iskoristili za kuvanje jer višak odlazi u sudoperu kada iscedite testeninu.