EVROVIZIJSKI SKANDAL TRESE MALTU: Stvar je ozbiljna, naređena ISTRAGA! Neko bi mogao I U ZATVOR?

Nakon skandala koji je izbio na Evroviziji jer se sumnjalo da je bilo konzumacije kokaina u grin rumu za vreme finala ovog takmičenja, Maltu tresu malo ozbiljniji nemiri i to zbog ovogodišnje predstavnice ove države, 18-godišnje Destini.

Printscreen

Njihova predstavnica Destini s pesmom “Je Me Casse” nedeljama je bila na vrhu kladionica, a u subotu ju je dočekao hladan tuš i od gledalaca je dobila mizernih 47 bodova.

Tako je Destini postala najveća gubitnica Evrovizije, a mnogima nije bilo jasno zašto je nedeljama bila na vrhu kladionica i na kraju dobila tako malo glasova. Razlika između broja opklada na Maltu i glasova publike sada bi mogla da postane jasnija.

Tamošnji mediji javljaju da je Malta pre Eurosonga potrošila više od 650 hiljada evra na promociju svoje pesme i izvođačice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naredilo je reviziju troškova zbog sumnji u to da se dobar deo novca potrošio na kladionice. Sumnja se da su Maltežani odgovorni za promociju izvođačice i pesme finansirali strance, koji su se potom kladili na Maltu na Eurosongu.

“Times of Malta” objavio je danas tekst pod naslovom “Je Me Cash” u kom se navode sumnje da je javna televizija zloupotrebila novac poreznih obveznika i spiskala ga na klađenje na sopstvenu predstavnicu.

Ministar Karmelo Abela naložio je reviziju potrošnje nakon što je primio izveštaje da je deo dodeljenog proračuna za desetodnevno događanje iskorišćen za klađenje na maltešku predstavnicu.

Maltu su reklamirali na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu, a za njenu promociju bile su angažovani i strani influenseri.

Čak 350.000 evra za promociju izdvojila je malteška Turistička zajednica, a dodatnih 300.000 evra dao je javni servis. Smatra se da će se ovaj iznos verovatno popeti na oko 700.000 evra.

Izvori su rekli da je jedan insajder PBS-a (javnog servisa Malte) već neformalno priznao da je deo marketinškog proračuna potrošen na finansiranje stranih državljana koji su se kladili na Destini kako bi pobedili na takmičenju.

Malta je nedeljama bila na vrhu kladionica, a onda su njene šanse smanjene nakon što su Italijani i Švajcarci objavili svoje izvođače.

Podsetimo, pobedu na ovogodišnjem muzičkom takmičenju u Roterdamu je odnela Italija, dok su članice grupe “Hurricane”, koje su predstavljale Srbiju na Evroviziji, zauzele 15. mesto.

LEP KAO LUTKA! Žene su poludele za pobednikom Evrovizije, a TEK DA MU VIDITE BRATA (FOTO)