EXIT SE VRAĆA UZ PRASAK: Festival će ove godine biti održan, ali uz OVE EPIDEMIOLOŠKE MERE

Osnivač festivala "Egzit" Dušan Kovačević kaže za RTS da su napravili protokol prema kojem će ulaz na festival, koji će se održati u julu ako se za to steknu epidemiološki uslovi, biti ograničen na ljude koji su vakcinisani ili imaju negativan test na koronavirus.

Exit
Petar Marković

Vakcinacija je jedini način da ponovo budemo zajedno, slogan je pod kojim su Ujedinjeni festivali Srbije pozvali mlade da se vakcinišu. Cilj kampanje je da do 21. juna polovina punoletnog stanovništva bude vakcinisana, što je uslov da se dozvole veća kolektivna okupljanja.

Egzit” proslavlja 20 godina postojanja i, ako se stvore uslovi, počinje 8. jula. Osnivač festivala “Egzit” Dušan Kovačević rekao je u Dnevniku RTS-a da je uveren da će Srbija pobediti pandemiju.

Smatra da Srbija treba da se nađe rame uz rame sa drugim zemljama u svetu koje takođe prednjače u vakcinaciji i koje vraćaju svoje manifestacije, kao što su SAD, Kina, Izrael, Velika Britanije.

Navodi da je u SAD održan događaj sa 80.000 ljudi, a da Britanija vraća sve svoje festivale tokom leta.

Mlade ne motivišu poruke straha, već poruke optimizma“, naglasio je Kovačević.

Istakao je da Ujedinjeni festivali sve vreme pričaju da mladi nisu deo problema, već deo rešenja i da će festival to pokazati.

Plan je da objašnjavamo mladima da svojim postupcima mogu da ubrzaju povratak svega što vole, ali i da vakcinom štite ne samo sebe, već i druge“, rekao je Kovačević.

Ko će moći da prođe kroz festivalsku kapiju “Egzita”

Kovačević je naveo da su najnovije naučne studije na test-događajima dokazale da, kad je ulaz ograničen na vakcinisane i ljude koji imaju negativan test, događaj bezbedan, bez ikakvog rizika za širenje zaraze.

Napravili smo protokol da ulaz na festival bude upravo uz ta ograničenja“, naveo je Kovačević, koji očekuje da će ti događaji biti najbezbednija mesta okupljanja u Srbiji.

Dodaje da će na “Egzitu” nastupati Dejvid Geta, Solomun, Nina Kravic, di-džej Snejk, ali da će ipak “glavna zvezda festivala biti publika, odnosno ponovni susreti i bivstvovanje jednih sa drugima zajedno”.