FANOVI SLAGALICE ODUŠEVLJENI: Nakon nekoliko godina, KVIZ IMA NOVU IGRU (VIDEO)

Jedna od najgledanijih televizijskih emisija, kviz sa najdužom tradicijom na Balkanu, TV Slagalica, prikazuje se bez prekida već 26 godina. Uskoro nas očekuje superfinale, a po čemu će se razlikovati, ispričala nam je Milica Gacin, voditeljka Slagalice, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Printscreen

“To je finale na koje smo mi u Slagalici izuzetno ponosni, zato što će u njemu učestvovati dvanaestorica pobednika ciklusâ koje smo gledali tokom ove, 2019. godine, kao i četvorica najboljih drugoplasiranih takmičara. Najbolji od najboljih iz 2019. godine takmičiće se za 1.000.000 dinara i prestižnu titulu najboljeg takmičara u 2019. godini.

Ovim ciklusom smo se potrudili da napravimo izuzetan događaj za sve ljude koji vole kvizove i koji učestvuju u kvizovima. TV Slagalica postoji 26. godina i ona je stvarno najgledanija emisija u svakom trenutku, na svim kanalima i, kada pomislimo na kviz, TV Slagalica je prva asocijacija“, istakla je Milica Gacin.

U igri Spojnice primenjivaće se pravila iz ranijih ciklusa s izmenom u sistemu bodovanja. (Takmičari spajaju deset pojmova s leve i desne strane i za svaki spojen par dobijaju dva umesto dosadašnjeg jednog poena.)

Slovo po slovo je nova igra u TV Slagalici, koja će se igrati u superfinalu.

Pravila: takmičar ima zadatak da odabirom slova reši zadatu izreku ili poznate stihove, naslov filma, naslov knjige, naziv poznate slike… U 30 sekundi takmičar ima mogućnost da bira ponuđena slova azbuke i da ih ređa u zadati pojam.

Svako slovo koje se nalazi u zadatom pojmu odnosi jedan poen od mogućih 30 poena na početku igre. Svako nepogođeno slovo odnosi tri poena.

Nakon 30 sekundi, takmičaru se na ekranu dodaje pomoć u vidu ispisa autora, glumca ili tvorca izreke, posle čega takmičar u zadatom vremenu treba da otkrije zadati pojam.

Ukoliko takmičar ne odgovori tačno, pravo da odgovara ima drugi takmičar, koji u tom slučaju može da osvoji pet poena.

Ukoliko takmičar potroši sve poene u ovoj igri, nema pravo da odgovara i automatski drugi takmičar stiče pravo i mogućnost da osvoji pet poena.