Film "Fantastična žena“ ("Una mujer fanstastica"), koji je ostvario neverovatan uspeh u svetu, a pre svega osvojio Oskara za najbolji strani film, od 24. maja stiže u domaće bioskope.

 

– Film poziva da eksperimentišemo s emocijama koje su nam često potpuno nepoznate. Želim da gledaoci uživaju u jednom putovanju punom izazova i da to čine otvorenog uma – rekao je Sebastian Lelio, reditelj filma.

Ovo je film o snažnoj, borbenoj ženi, koja traži lepotu u svemu, čak i kad je svet stavi na ozbiljan test. Njen lik sjajno je odigrala Daniela Vega.

– Ovo je jedna od najtežih stvari koje sam radila u životu, ali istovremeno i jedno od najzahvalnijih iskustava. Velika je čast za mene raditi sa Sebastianom, kome se zaista divim. Nadam se da će puno ljudi videti film i samim tim otkriti način na koji razumemo ljubav, naklonost i ljubavne veze – rekla je Daniela.

Marina je mlada konobarica i buduća pevačica. Orlando ima svoju štampariju. Zajedno planiraju budućnost. Međutim, Orlando iznenada umre, i Marina ostaje potpuno sama, ali i pod pritiscima i optužbama Orlandove porodice, ali i policije koja počinje da istražuje njenu eventualnu umešanost u Orlandovu smrt.

Sa druge strane, Orlandova bivša žena joj zabranjuje da prisustvuje sahrani, dok je Orlandov sin izbacuje iz stana. Imajući u vidu da je Marina transrodna žena, za veći deo Orlandove porodice njen seksualni identitet je sramotan i nenormalan.

Marina tada odlučuje da se suprotstavi njegovoj porodici i društvu i pokaže im ko ja ona zapravo – složena, snažna, iskrena i… fantastična žena.loading...