FENG ŠUI: Da bi vas pratili sreća i ljubav, kuća mora biti OVAKO NAMEŠTENA

Stepenice
Pixabay.com

Za dobru energiju u kući izuzetno je važno kako raspoređujete nameštaj

 

Prema drevnoj kineskoj filozofiji Feng šui, životne promene su iza ugla, samo ih morate prizvati na pravi način. Jedno od načela kaže da su promene u okolini koja nas okružuje prvi korak za put prema sreći. Da bi ljubav polako ali sigurno zakoračila u vaš život, preuredite prostorije u kojima najviše boravite.

Zaboravite na pravilo da nameštaj mora stajati uz zid – feng šui savetnica Karen Rauč Karter savetuje da trosede i fotelje primaknete jedne drugima, bliže stočiću.

Tako se stvara prijatna atmosfera koja će podstaknuti komunikaciju. Feng šui dizajnerka Laura Benko tvrdi da će raspored sedenja prilagođen parovima prizvati ljubav u život.

“Okružite se parovima i uskoro ćete naći svoj par. Ako uz sto imate samo jednu stolicu, dodajte još jednu, a isto napravite i s fotografijom na zidu”, kaže Benko.

S njom se slaže i savetnica Ken Lauher, koja preporučuje što više porodičnih fotografija ako želite brak ili vezu koja će vas ispuniti. 

Izaberite fotografije na kojima ste nasmejani i postavite ih u hodnik, kuhinju ili dnevni boravak. Za sreću i ljubav najvažnija je spavaća soba, koja bi prema filozofiji feng šuija trebala biti mesto za odmor i uživanje.

Sobu u potpunosti odvojite od ostalih prostorija. Ako nemate vrata, poslužite se zavesama, a kraljevski krevet zamenite manjim, jer što su prostor i nameštaj veći, veća je emocionalna udaljenost između partnera. Deca su posebno osetljiva na energije, pa njihov prostor za odmor i učenje neka uvek bude čist i uredan.

Elektronske uređaje držite što dalje jer ometaju san, a krevet ne sme biti okrenut prema vratima. Odmah nakon spavaće sobe dolazi trpezarija. Izaberite okrugli sto tako da svi članovi porodice mogu gledati jedni u druge i razgovarati za vreme ručka, a ne bi bilo loše da je cela porodica na okupu tokom nedeljnih ručaka.loading...