FENG ŠUI PRAVILA ODEVANJA: Ove boje donose negativnu energiju

Feng šui principi opisuju kako da uredimo naš prostor da energija teče lako i doprinosi dobroj atmosferii doma. Feng šui majstori smatraju da pozitivna energija u mnogome doprinose našem psihičkom i fizičkom zdravlju.

garderoba
pixabay

Mnogi smatraju da i odeću treba tako posmatrati i da neke komade treba izbaciti iz svog garderobera.

1. Stara i rastegnuta odeća

Prema feng šuiju, stara i rastegnuta odeća ima snažnu negativnu energiju, što nam se čini vrlo logično, piše Cosmopolitan. Takve stvari nose energiju siromaštva, problema sa finansijama, konflikta na poslu, neuspeha u poslu i zato bi trebalo da je se rešite na vreme. Pored toga, feng šui ne favorizuje ostarelu odeću, sa iskrzalim ivicama ili poderanim kolenima. Oni koji se bave feng šui principima odeće smatraju da to može naneti štetu auri.

2. Crna odeća

Negativnu energiju takođe može da privuče i crna odeća. Stručnjaci kažu da tamne nijanse mogu uticati ne samo na psihu, već i na opšte fizičko stanje tela. One privlače depresiju i usamljenost, izazivaju osećaj umora, pospanosti i anksioznosti. Naravno, nema potrebe da se potpuno odričete crne odeće. Da biste stvorili ravnotežu, samo joj dodajte nekoliko svetlih detalja.

3. Animal print

Pristalice feng šuija veruju da animal print igra važnu ulogu u odeći. Dakle, oni savetuju odricanje stvari sa likom divljih životinja, a takođe, prema njihovom mišljenju, ovaj print može učiniti osobu napetom, agresivnom, nemirnom. Dobru auru podržava garderoba ukrašena sa biljnim i prirodnim motivima – cveće, lišće, koje su napravljene od prirodnih materijala.

4. Odeća na pruge

Pruge takođe mogu imati negativan uticaj na vaše blagostanje. Linije se presecaju energetske zone i time narušavaju sklad u telu. To može rezultirati problemima različitog stepena: od manjih zastoja u poslovanju do većih gubitaka.

5. Geometrijski oblici

Iz istog razloga pokušavamo da izbegnemo stvari sa geometrijskim oblicima. Krugovi, trouglovi, kvadrati i složenije figure prikazane na tkanini oraničavaju energiju krutim okvirima. Šta može biti rezultat? Slabost, umor, nedostatak ideja i inspiracije, nepažnju i apatiju.

6. Asimetrija

Stvari sa izraženom asimetrijom se takođe smatraju nepovoljnim, jer navodno narušavaju energetsku ravnotežu u telu. Previše grube linije i oštri uglovi izazivaju napetost i nervozu.

8. Previše uska odeća

U uskoj odeći, ne samo da se osećate nesigurno i suzdržano, ona ima i negativan uticaj na opšte stanje čoveka. Takve stvari zadržavaju energiju u okviru i sprečavaju je da izbije, zbog čega osoba tokom dana oseća slabost i pospanost.

I još jedna napomena, prema feng šuiju, veoma je važno da kupujete odeću kada ste dobro raspoloženi.loading...