FENG ŠUI TRIK ZA VEČNO BLAGOSTANJE: Napravite “vazu bogatstva” i rešite finansijske probleme

Očuvanje i umnožavanje imetka, priliv novca, sita porodica i sreća u potomstvu - to su ciljevi koje Kinezi pokušavaju da dostignu, a vaza bogatstva je jedan od moćnih rituala po feng šui principima.

Pixabay

Vaza bogatstva je vrlo popularan način za očuvanje i umnožavanje porodičnog imetka. Kinezi je prave na svoj način sa svojim specifičnim simbolima.

Potrebno je uzeti vazu od keramike, porcelana, zemlje, kristala ili metala, po mogućnosti sa uskim grlom, tankim i dugačkim vratom i velikim stomakom, jer time simbolički novac koji uđe u nju ostaje zarobljen.

U tu vazu stavljamo sledeće:

– 7 različitih kristala ili poludrago kamenje poput – gorskog kristala, jaspisa, lapis lazulija, rozen kvarca, korala, tirkiza, malahita, ametista, tigrovog oka, citrina (koji ne ide sa gorskim kristalom)…

– Crvenu torbicu prepunu novca u valuti koja se trenutno koristi, po mogućnosti u vrednosti 988 (dinara ili eura), jer se ovaj broj smatra vrlo srećnim.

– Komad zemlje ili biljku koju smo zatražili (ne ukrali) od “bogataške” porodice koja se generacijama smatra uspešnom.

– 3 ili 9 kineskih novčića vezanih crvenom trakom (ako se mogu pronaći).

– Ostatak se dopuni sa 5 vrsta plodova biljaka koje se neguju i koriste u ishrani kao što su – kukuruz, pasulj, ječam, proso, pšenica, lešnici, orasi… Kinezi veruju da ovo daje uvek situ porodicu i sreću u potomstvu, piše “Lepa i srećna”.