FENG-ŠUI UREĐENJE DOMA: Ulepšajte dom biljkama koje donose pozitivnu energiju

Po feng šui principima, biljke mogu da dramatično promene naš život - obezbeđuju nam pozitivnu energiju.

Pixabay.com

Biljke 

mogu poboljšati finansijsku situaciju, privući sreću, isceljivati od različitih bolesti, a takođe i miriti one koji su u svađi, tvrde feng šui majstori!

Danas delimo sa vama dragocene savete koji će pomoći pri izboru “zelenih prijatelja”.

Lavanda – je jedan od drevnih simbola čistoće i ljubavi. Uz to je i najbolji lek za sve one koji pate od nesanice, lošeg raspoloženja ili depresije.

Izvanredno smiruje i pomaže da zaspite.

Supstance koje ona sadrži, deluju na centralni nervni sistem, zahvaljujući čemu lavanda pomaže kod svih stanja uznemirenosti, glavobolje i migrena. Jednostavno, stavite cvetni lonac s ovom biljkom u vaš dom.

Krasula – veruje se da prisustvo krasule (biljke novca) u prostoriji, pozitivno utiče na posao, i vlasniku donosi bolju zaradu.

Zato je odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se, čak prenosi s kolena na koleno. Prema feng šui filozofiji, biljku treba postaviti sa desne strane ulaznih vrata kuće u severnom ili severozapadnom delu.

Biljka poseduje eterična ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čoveka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti.

Aloe vera – Lekovita svojstva ove biljke mnogima su poznata, jer se aloe često koristi u medicini i kozmetici.

Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki uticaj na zdravlje.

U Rusiji je poznata kao “eliksir mladosti”, dok su je stari Egipćani nazivali “biljkom besmrtnosti”.

Učenje feng šui preporučuje da raspodelite cvetne lonce sa ovom biljkom po sobama gde se nalaze bolesni ljudi. Smatra se da aloe doprinosi njihovom bržem oporavku.

Nana (menta) – Ona spada u najlekovitije, a ujedno i najaromatičnije biljke. Metvica poseduje osvežavajući efekat na ceo organizam: pomaže oslobađanju od umora, a takođe poboljšava pamćenje. Kinezi veruju da se cvetni lonac sa nanom treba nalaziti u svakom domu, jer ona utiče na privlačenje pozitivne energije.

Jasmin – Mirisni grm zelenih listova i blistavo belih cvetova, već hiljadama godina pleni i zaokuplja maštu ljudi, od dalekog Orijenta do Mediterana. Ako je ruža kraljica cveća, jasmin je kralj. Vlasnici ove biljke vremenom postaju vrlo komunikativni i raduju se životu. Za privlačenje sreće, i povećanje nivoa pozitivne energije preporučuje se postaviti jasmin u južnom delu prostorije.