FENG ŠUI VODIČ ZA NOVU GODINU: Okitite vaš dom NA OVAJ NAČIN i pred vama će biti neverovatna budućnost

Novogodišnja i božićna dekoracija mogu da budu baš problematične, ali feng šui tu može da vam pomogne.

Jelka
pixabay.com

Kada je reč o ukrašavanju vašeg doma za praznike, to zna da bude veoma stresno, ali feng šui ima idealno rešenje kako to da izbegnete.

Feng šui je odličan izvor informacija kada želite da postignete mir i uskladite energije u vašem domu. Neke od tehnika vam mogu učiniti dekorisanje manje stresnim. Kada se odlučite za idealnu boju ili kombinaciju boja po feng šuiju za vašu novogodišnju dekoraciju, moraćete da odlučite gde trebate da stavite vaše novogodišnje drvo.

Drveće i drugi predmeti u domu imaju svaki svoje posebno mesto. Ova mesta se nazivaju “bagua” mesta. Na primer, fontanu je uvek najbolje smestiti na severu, istoku ili severoistoku dok je važno izbegavati da vam kamin bude na zapadu i severozapadu.

Drveće pripada drvenim elementima feng šuija pa je važno postaviti ih u zoni koja je dobra za energiju feng šuija u domu. Najbolja mesta za drvo u domu su istok (zdravlje i porodica), jugoistok (novac) i jug (slava i reputacija). Ukoliko novogodišnju jelku stavite na neko od ovih mesta onda ćete moć izbalansirane energije feng šuija u vašem domu.

Ali, šta ako morate da stavite drvo na nekom drugom mestu? Da li će to biti loše po vas? Ne nužno. Samo budite kreativni kada koristite boje kojima ćete ukrasiti jelku.

Ukoliko morate da postavite jelku na neko drugo mesto, neka to bude:

– sever (karijera) sa elementima vode i metala (plava, siva, crna i bela boja ukrasa),

– severoistok (samokultivacija) koristite vatrene i zemljane slemente (crvena, roze, žuta i zemljane boje),

– jugozapad (ljubav) koristite iste boje kao za severoistok, zapad (kreativnost) podrazumeva zemljane i metalne elemente (siva, bela i zemljani tonovi),

– severozapad sa istim elementima i bojama kao zapad,

– sredina sa istim elementima i bojama kao severoistok i jugozapad.