Festival FABULA: Ove godine učešće autora iz regiona

Drugo izdanje festivala FABULA biće održano 25. i 26. jula u Lazarevcu.

FABULA je Festival Autorskih Bendova U Lazarevcu.

Organizatori su objavili prva tri imena sastava koji će nastupiti ove godine.

Debeli Precjednik – Hardcore punk petorka iz Osijeka koja praši već 20 godina, prvi put dolazi u Lazarevac. Za svoje dve decenije postojanja, delili su binu sa renomiranim pank bendovima kao što su NOFX, Lagwagon, SNFU, Against Me!, i 4 puta prešli Evropu uzduž i popreko. Ovi podaci samo potvrđuju da se radi o najkvalitetnijem i najboljem hardcore punk bendu na Balkanu.

Tea Break – Jedan od starijih melodičnih punk bendova koji je opstao, vraća se u Lazarevac da promoviše svoj dupli EP “Killing Words/Handful Of Misery”. Melodične gitare, koje prati sjajna ritam sekcija, uz emotivne tekstove koji se provlače kroz svaku pesmu, Tea Break je dokazao da je kvalitetan bend. Potvrda svega toga je bilo njihovo učešće na Punk Rock Holidayu, jednom od najvećih festivala u Evropi, koji se posvećen punk muzici.

Mortal Kombat – Metal/punk atrakcija iz Beograda postoji 5 godina, i za to vreme su izdali dva albuma. Sa satiričnim tekstovima i sa velikom dozom humora, Mortal Kombat opisuje svoje viđenje društva, i okruženja u kom živimo. Nastup na festival FABULA će biti njihov prvi nastup u Lazarevcu, i ovom prilikom  promovisaće svoj drugi album “Runda 2, udri!”.

Gde se održava FABULA?

Jezero Očaga važi za  jedno od najatraktivnijih sportsko – rekreativnih centara i jezera Beograda.

Dvosmisleni naziv festivala donosi nam poruku : Podržavamo umetnike koji zaista imaju šta da nam kažu, i čija dela su suštinski spoj sadržaja i forme. *

Kanda, Kodža i Nebojša, Atheist Rap, Deca Loših Muzičara, Ućuti pas, Sharks, Snakes & Planes –  bili su prošlogodišnji hedlajneri na listi učesnika na kojoj se nalazilo  više od 15 bendova iz Srbije. Očekuje se i ove godine približan broj bendova – učesnika, čija će imena uskoro biti objavljena.

 

 

Detaljnije o svim segmentima događaja, možete saznati na sajtu i fb stranici festivala: http://www.festivalfabula.org/#!fabula

https://www.facebook.com/FABULA.FEST

http://www.twitter.com/festivalfabula