MUŠKARCI IM NE MOGU ODOLETI: Ove mirisne note učiniće da zavedete koga god poželite

Parfemi imaju moć da poprave rapoloženje, podsete nas na neku dragu osobu ili nas "vrate" u neki za nas lep period.

Parfem
Wikipedia

Kako miris utiče na naša čula i kako pomažu u zavođenju?

Da pojasnimo: čulo mirisa stimuliše nervne završetke u nosu, što budu čula u jednom delu mozga koji je odgovoran za naše emocije, ponašanje i libido, piše Stil.

Parfem je detalj koji upotpuni svaki izgled, kao jagoda na vrhu torte. Da li znate koji su to parfemi prosto neodoljivi muškarcima?

Odgovor je sledeći: ovo su note koje ostavljaju najsnažniji utisak na njih i one za koje bi trebalo da se odlučite kada noć padne.

Vanila

Ona je vrlo čresto osnovna nota parfema i dobra vest je da upravo ona u velikom broju slučajeva dovodi muškarce do ludila. Ova nota je pravi afrodizijak.

Lavanda

Ovaj odgovor je možda neočekivan, jer prva asocijacija na lavandu je nešto potpuno suprotno zavođenju ali kada se ova biljka koristi kao jedna od nota za parfem nastaje prava mirisna magija. Ovaj senzualan miris ih prosto opija.

Lavanda je, ukoliko niste znali, poznatija kao “biljka ljubavi”.

Narandža

Čak 20 posto ispitanika je odabralo miris narandže za najzavodljiviji. Mnogi parfemi u sebi sadrže upravo ovu notu.

Jasmin

Ova mirisna nota ima dugu tradiciju primene. Upravo jasmin se koristi u nekim holističkim načinima za povećanje libida kod muškaraca. Veliki broj je našao nešto izuzetno prijatno i zavodljivo u ovom mirisu.

Drvo i koža

Aroma drveta, kao što je sandalovina ili miris kože stimulišu nerve kod suprotnog pola na pravi način.