FILETI SOMA KOJE ĆETE PAMTITI: Brz i lagan recept, idealan za ručak tokom POSTA

Kada nastupi vreme posta, mnogi kao da izgube inspiraciju šta bi mogli da spremaju od hrane, a zapravo je izbor veoma velik.

Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Mi vam donosimo recept koji, osim što će zadovoljiti sva vaša čula, takođe će vas i fino zasititi.

Potrebno je:

  • par fileta soma
  • 2 šargarepe
  • lonče sa 100 gr pirinča
  • 1 veza mladog crnog luka
  • soli, bibera
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • beli luk
  • peršunov list
  • ulje

Priprema: 

Na ulju propržiti sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodati opran pirinač – šolju i 3 šolje vode i kuvati na tihoj vatzi. Pred kraj, dodati so, biber i peršunov list.

Riblje filete iseći na komade, pa ih malo krpom osušiti i upiti višak vode. Posuti sa belim lukom u granulama. Na foliju staviti 2 kašike kukuruznog brašna, 1 hlebnog po želji, suvog začina i soli, mlevene paprike crvene i sve izmešati. Kroz to dobro provući i pritisnuti ribu sa svih strana.

Pleh obložiti uljem, pa svako parče umočiti u ulje u tepsiji sa jednom stranom i ređati jedno do drugog. Na kraju, istresti pirinač, pa rasporediti. Peći na 210 stepeni C, oko 25-40 min, da se lepo zarumeni u zavisnosti od rerne.

Pogledajte kako se sprema: