Mi vam donosimo recept koji, osim što će zadovoljiti sva vaša čula, takođe će vas i fino zasititi.
Potrebno je:
- par fileta soma
- 2 šargarepe
- lonče sa 100 gr pirinča
- 1 veza mladog crnog luka
- soli, bibera
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- beli luk
- peršunov list
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodati opran pirinač – šolju i 3 šolje vode i kuvati na tihoj vatzi. Pred kraj, dodati so, biber i peršunov list.
Riblje filete iseći na komade, pa ih malo krpom osušiti i upiti višak vode. Posuti sa belim lukom u granulama. Na foliju staviti 2 kašike kukuruznog brašna, 1 hlebnog po želji, suvog začina i soli, mlevene paprike crvene i sve izmešati. Kroz to dobro provući i pritisnuti ribu sa svih strana.
Pleh obložiti uljem, pa svako parče umočiti u ulje u tepsiji sa jednom stranom i ređati jedno do drugog. Na kraju, istresti pirinač, pa rasporediti. Peći na 210 stepeni C, oko 25-40 min, da se lepo zarumeni u zavisnosti od rerne.
Pogledajte kako se sprema: