Film o Marku Kraljeviću osvaja Bolivud?

Na Kosovu je postavljen novi paša. Svaka devojka koja želi da se uda, mora da spava sa njim noć pred udaju, a jedini koji može da ih izbavi od ove bizarne svadbarine je Marko Kraljević.

Ovo je zaplet najnovijeg filma indijskog reditelja i scenariste S.Šridara pod naivom „Marko Kraljević – fantastična avantura”.

Ovaj Indijac se pre nekoliko godina zaljubio u Srbiju i odlučio da snimi film. Kada je pitao svoje srpske prijatelje ko je najveći junak, dobio je jedan odgovor – Kraljević Marko, pišu „Večernje novosti”.

– Pročitao sam prevode svih epskih pesama, istraživao, upoznao i zavoleo vašeg junaka. Fasciniran sam. On predstavlja sve ono što je dobro u Srbiji. On je moja vizija srpskog naroda. Kao što Marko u filmu nije svestan svoje snage, tako ni vi, Srbi, ne znate koliko vredite – objašnjava S.Šridar.

Reditelj priznaje da se nije oslanjao previše na istorijske činjenice, jer je želeo da snimi fantaziju. Kaže da nije želeo da od Marka Kraljevića napravi srpskog Konana, već da ga prikaže kao nežnog, osećajnog čoveka koji poštuje majku i prijatelje.

Film će se snimati na lokacijama u Beogadu do kraja juna. Uloge u ovom filmu pripale su

većinom mladim glumcima sa Fakulteta dramskih umetnosti, među kojima se našao i Ivan

Bekjarev. Ulogamarka Kraljevića poverena je Mateji Popoviću.