NAJVEĆA TAJNA “KO TO TAMO PEVA”: Film uopšte NIJE TREBALO onako da se završi ali je TITOVA SMRT sve promenila (VIDEO)

Ko to tamo peva
Printscreen

Kultni film Slobodana Šijana "Ko to tamo peva" prvobitno je trebalo da ima potpuno drugačiji kraj, ali kako je sniman u vreme kada je preminuo nekadašnji jugoslovenski predsednik Josip Broz Tito, poslednja planirana scena nikad nije snimljena.

 

Ta scena je morala da sačeka petnaest godina kada je ubačena u jedan potpuno drugačiji film – “Andergraund”.

Titova smrt nas je sprečila da završimo “Ko to tamo peva”. Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dečaka iz autobusa, trebalo je se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Josip Broz, zabranjuje se ulaz svim strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak “Andergraunda” – ispričao je scenarista Dušan Kovačević u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

TAJNA FORA IZ ‘KO TO TAMO PEVA’: Evo kako je i zašto zapravo nastala čuvena replika ‘I TATA BI SINE!’ (VIDEO)

Inače, smrt Josipa Broza Tita uticala je na nekoliko načina na snimanje filma “Ko to tamo peva” koje je počelo 4. aprila 1980. i morao je da bude završeno za 21 dan.

Pre početka snimanja ekipa je dobila modernu kameru, tek nabavljenu za “Filmske novosti”, a namenjenu za snimanje poseta druga Tita širom sveta. Kamera je dobro radila posao, sve do 25. aprila.

PAJINA OSVETA BATI: Čekao je 20 godina da napravi OVO i tako je nastala NAJKULTNIJA SCENA IZ “MARATONACA”

Tog dana snimala se scena u kojoj Bata Stojković juri zeca, takozvana “Pustite mene, ja sam brži i spretniji”. Odjednom, na setu su se pojavila trojica ljudi u civilu, pokazala legitimacije i uzela kameru.

Naime, fotografija koja nosi datum 26. april, pokazuje da smo tog dana snimali sa starom kamerom, jer nam je prethodnog dana oduzeta kamera “Filmskih novosti” koja je bila namenjena snimanju Titovih putovanja. Očigledno je njegovo poslednje “putovanje” počelo još 25. aprila, a ne četvrtog maja, kako je kasnije objavljeno – naveo je jednom prilikom reditelj Slobodan Šijan.