Fitnes blogerka upozorava na OZBILJAN POREMEĆAJ: Svojim primerom pokazala šta je to ORTOREKSIJA (FOTO)

Erin fitnes blogerka
Instagram/queencitysweat

Opsednutost zdravim načinom života, ishranom i vežbanjem, nije dobra, a to je jedna fitnes blogerka pokazala na ličnom primeru.

This is what I call my "hey Monday, try and rain on my parade" face? PC: @thechicboss

Објава коју дели Erin (@queencitysweat) дана

Svest o zdravom načinu života je poslednjih godina podignuta na mnogo viši nivo, nego što je to nekada bilo. Ipak, i to ima svoje posledice, zato što su neki ljudi počeli opsesivno da vode računa o tome šta jedu i koliko vežbaju. Tako je nastao poremećaj koji se zove ortoreksija, a podrazumeva upravoovu opsednutost zdravim životom u globalu.

Fitnes blogerka Erin je među prvima otvoreno priznala da je patila od ortoreksije, a svoju ispovest je na Instagramu objavila uz fotografiju kojom sve to dokumentuje. Na prvoj polovini je ona kao “opsednuta”, a na drugoj je “uravnotežena”.

A different kind of transformation Tuesday comin at ya. Left is February 2016, right is last week, June 2017. On the left I was ADDICTED to working out and was running myself into the ground. I was not eating close to what I should've been eating and ended up with a severe case of anemia causing a lack of energy to the point where I could barely get out of bed. Yet, I still forced myself to go to the gym although I felt like a zombie. The reason for this? Instagram. It becomes so easy to start comparing yourself to others on here, which led me to developing a mindset of - "how skinny can I get?" rather than "how healthy can I be?" A number on a scale does not and should not dictate happiness so I'm not going to get into that in this post. What I think I think is most important is how much HAPPIER I am in the photo on the right. I finally understand the term balance - my old idea of balance was cutting cals during the week, binging on the weekends, and then forcing myself to run miles on miles to make up for it. What is balance for me now? Listening to the cues my body gives me, eating intuitively (no more macros or calorie counting), nourishing my body with whole foods, taking rest days when my body needs them, and most importantly: prioritizing time with people I love. My only advice for you is don't fall into the Instagram trap. Not everything on here is picture perfect. Stop comparing yourself to others and start loving the body you have been given. After all, it is capable of great things!?

Објава коју дели Erin (@queencitysweat) дана

Na slici levo sam bila opsednuta vežbanjem. Nisam jela ni blizu ono što bi trebalo, imala sam ozbiljan slučaj anemije i nedostatak energije do te mere da sam jedva ustajala iz kreveta – napisala je ova blogerka.

“Glavni krivac” za ovo njeno stanje je, kako sama priznaje, Instagram! Naime, ona je sebe konstantno upoređivala sa drugima i pitala se koliko bi to mršava trebalo da bude. Zbog toga je ona poručila svima da vole sebe onakvi kakvi su.

Nije sve što vidite na slikama savršeno. Prestanite da se upoređujete sa drugima i počnite da volite to telo koje vam je dato. Na kraju krajeva, ono je sposobno za toliko toga – dodala je Erin.

Ova fitnes blogerka je uspela da se vrati u ravnoteži i priznaje da sada mnogo zdravije i srećnije živi, kao i da više ne propušta druženje sa dragim ljudima zbog “masovnih treninga” kojima se svakodnevno iscrpljivala.