Ceca je navela da je ubistvo njenog muža tragedija koja je obeležila tri porodice, s obzirom na to da su 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental", pored Arkana ubijeni njegovi prijatelji Dragan Garić i Milenko Mandić.

 

Ništa mi ne znači da li je ubica mog muža živ ili mrtav – kazala je ravnodušno folk diva Svetlana Ceca Ražnatović, Arkanova udovica, komentarišući potvrdu iz Južne Afrike da je u toj zemlji likvidiran Milan Miki Đuričić, jedan od ubica njenog pokojnog muža. 

To je bilo trostruko ubistvo i tragedija koja je trajno obeležila sve tri porodice. Nemamo mi ništa od Đuričićevog života niti od njegove smrti – rekla je Ceca, piše Informer.

 

Ubistvom Đuričića, više nego ikad, poljuljan je sada i status azilanta direktnog Arkanovog ubice Dobrosava Gavrića, koji se i dalje nalazi, tvrdi Informer, u Južnoafričkoj republici. Trećeoptuženi za taj zločin Dragan Nikolić Gago, jedini je koji služi kaznu zatvora od 30 godina u “Zabeli”.

Gavrić je, podsetimo, kao nekadašnji specijalac DB, a potom policajac, uspeo za nepun minut da izrešeta Ražnatovića i njegove prijatelje koji su sedeli u separeu hotela 15. januara 2000. godine. Tom prilikom, međutim, Gavrića je ranio Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović, zbog čega se i dan-danas služi štakama.

Tako ranjenog, Gagi i Miki su izvukli Gavrića iz sobe i odveli ga do Loznice, odakle su svi rodom i gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Pre ubistva Ražnatovića, Đuričićevo ime nije bilo poznato u kriminalnim krugovima Srbije. Njega je navodno, u taj svet uveo rođak Dragan Nikolić Gagi. Miki je prethodno bio optužen samo za krađu automobila BMW u Nemačkoj, ali je kasnije to delo prekvalifikovano u prikrivanje izvršilaca.loading...