FOTO: Mračna tajna popularne pevačice – bila je alkoholičarka i maltretirala je sopstvenu ćerku?

Sa 14 godina je rešila da pobegne od kuće jer ju je majka pretukla. Nina nikada nije htela da podrži ćerku, ni kada je počela muzičku karijeru, ni kada je htela da se priključi američkoj vojsci. Na kraju ju je i isključila iz svog testamenta.

Nina Simoun bila je poznata kao kraljica soul muzike, ali kao majka nije bila tako uspešna. Njena ćerka Lisa otkrila je da je Nina bila vrlo problematična osoba koja se borila sa depresijom i alkoholizmom i da je zato često maltretirala svoju ćerku jedinicu.

– Nisam imala srećno detinjstvo. Moja majka me je često maltretirala i tukla, čak i u javnosti. Lako je iživljavati se na deci jer su mali i zavise od vas – ovako je Lisa započela svoju ispovest o majci monstrumu, kako je naziva.

Ninina smrt 2003. godine, pokrenula je porodične razmirice i pravne bitke oko njene zaostavštine. Tokom svog života, Lisu je majka stalno vodila sa sobom po svetu. Čak i kada bi se pobunila, Nina bi je tukla i ucenjivala. Kada je imala 10 godina morala je da počne da radi, a sa 12 je postala majčin šofer. Sa 14 godina je rešila da pobegne od kuće jer ju je majka pretukla. Nina nikada nije htela da podrži Lisu, ni kada je počela muzičku karijeru, ni kada je htela da se priključi američkoj vojsci. Na kraju ju je i isključila iz svog testamenta.

– Volela bih da je bar na trenutak zastala i zapitala se šta postiže takvim svojim ponašanjem. Moja majka je bila ljuta na ceo svet i najčešće je mene krivila za sve. Kada su moji roditelji bili zajedno, Nina je bila divna majka, ali čim su se razveli sve se promenilo. Takođe nisam imala nikakav odnos sa ocem od kada nas je napustio – otkrila je Lisa.

Lisa je sa 10 godina počela da radi na Barbadosu, jer je bila dovoljno stara da podnese zahtev za papire, prenosi “BlicŽena”.

– Nisam imala drugog izbora. Nina je izgubila svoju kuću i kontrolu nad svojim poslovima zbog problema sa sudom. Ona je otišla u Liberiju, na poziv muzičke ikone Mirjam Makebe. To je bio jedan od najsrećnijih perioda mog života. Tamo sam išla u školu i živela u hraniteljstkoj porodici. Ali, onda je moja mama rešila da mi se pridruži i sve je krenulo nizbrdo. Morala sam brzo da odrastem – rekla je Lisa.

Godine 1976, Nina se opet preselila, a ovaj put je otišla u Ženevu, gde je Lisa išla u internat. Ali, Lisa se ubrzo vratila nazad u Ameriku i postala vojni inženjer. U 29. godini je odustala od toga i posvetila se muzičkoj karijeri.

Posle Ninine smrti, Lisa je otkrila da je isključena iz testamenta. Ona je potom podnela tužbu protiv majčinog knjigovođe, tvrdeći da ju je majka pred smrt vratila u testament. Takođe, Lisa je dospela na sud i sa ocem, koji tvrdi da i on ima pravo na određen deo Nininog bogatstva.

Sada, 51-godišnja Lisa živi u majčinom domu pokraj Marseja i veruje da je našla mir u muzici. Krajem leta bi trebalo da se sazna da li je sud odlučio da Lisa dobije majčino nasledstvo.

– Udata sam preko 18 godina i imam divan odnos sa svojom decom. Nadam se da ću umreti sa osmehom na licu, okružena porodicom. Moja majka nikada to nije doživela. Ona je umrla, a i dalje nije našla mir i ljubav. Možda bi, da je umela da voli, pronašla svoj mir – zaključila je Lisa.