FOTO: Ova mlada devojka je ćerka naše nekada popularne pevačice – Na koga vam liči?

Njena majka je bila jedna od najpopularnijih pevačica '90-ih godina, a sada je i njena ćerka rešila da pođe njenim stopama.

Luna Škopelja je nova pevačica benda “Svi na pod”, ali sigurno će vam biti već poznata kao ćerka pevačice Madam Piano i rok muzičara Dejana Škopelje. Luna je nedavno završila Srednju muzičku školu, a u “Svi na pod” zameniće Bojanu Vinturišević, čiji je upečatljivi glas bio jedan od zaštitnih znakova benda.

– Znam da nisam u jednostavnoj poziciji jer je Bojanin vokal prepoznatljiv na sceni. Sada mi je prioritet pisanje pesama za novi album. Trudimo se da stvorimo novi zvuk i kada dođu živi nastupi na red, pitanje je u kakvim će aranžmanima biti poznati hitovi “Svi na pod”. Sugurno je da neću pokušavati da kopiram Bojanino pevanje već ću se potruditi da pesme iznesem na svoj način – kaže Luna za “24 sata”.

Kako ste uopšte stigli u “Svi na pod”?
– Od Petra Rudića, osnivača benda “Svi na pod”, zatražila sam pomoć oko maturskog rada i tada smo dugo razgovarali o muzici. Pitao me je da li bi se autorski priključila bendu i za mene je to bila prilika koja se ne propušta. Osim pevanja i pisanja pesama sviraću i klavijature. Namera nam je da napravimo moderan album koji će podržati elektro-pop utemeljenje benda.

Šta kažu roditelji na vaše priključenje ovom bendu?
– Oboje su iskusni muzičari koji podržavaju moju šansu da pokažem svoj kreativni potencijal. Kod mame ću od jeseni studirati džez pevanje na Novoj Akademiji umetnosti paralelno s radom u bendu. Mama mi je uvek pomagala da razvijem i usavršavam svoj glas i njen sud mi je najvažniji. Kada je ona zadovoljna ja sam mirna. Tata je srećan što sam profesionalno počela da se bavim muzikom u tako dobrom bendu kao što je “Svi na pod”. Kada živite u muzičkoj porodici onda imate specijalnu vrstu obrazovanja koju ja sad koristim.

Ko je presudno uticao na vaš muzički ukus?
– Odrasla sam slušajući Ekatarinu Veliku, džez standarde i klasičnu muziku. Danas se trudim da te uticaje pretočim u kreativne potencijale dok pišem pesme. Kako vreme prolazi sve češće slušam klasičnu muziku i verujem da će pesme koje budem napisala biti kvalitetnije zbog toga.

Pričate o klasici, džezu… Šta je sa popom? Šta mislite o našoj aktuelnoj pop sceni?
– Ima mnogo talentovanih mladih ljudi čija će odlučnost da snimaju dobru muziku pop scenu tek učiniti zanimljivom i respektabilnom.