FOTO: Ovaj mladić postao je slavan za samo nekoliko sekundi, a ista stvar se može desiti i vama

Kris Skot je bio prosečan tridesetogodišnji Amerikanac koji se ni po čemu nije isticao. Međutim, jednog dana, sasvim nesvesno, učinio je nešto što mu je iz korena promenilo život.

Jednog, za njega sasvim običnog dana, 14. maja ove godine, mladić po imenu Kris Skot je sa svojih 1000 pratilaca na društvenoj mreži Tviter podelio jednu misao.

Ona je glasila (u slobodnom prevodu): „O, ćao Beki, koja nisi htela da me poljubiš u šestom razredu&a sad hoćeš da igraš Farmwille (igra na Fejsbuku za koju je potrebna pomoć prijatelja, prim.aut.), izgleda da se kolo sreće jeb*no okreće”.

 

Ova njegova misao izazvala je malu pažnju među njegovim pratiocima, a onda je Skot zaboravio na celu stvar.

Samo nekolikomeseci kasnije, njegova duhovita rečenica postala je viralna – preko 18.000 ljudi je retvitovalo, desetine su mu ukrale ideju, a i sam Kris, ni kriv ni dužan bio je optužen za plagiranje.

Uživa dok traje – Kris Skot

Ovaj mladić je za „Business Insider” ispričao kako to izgleda kada vam jedan bezazlen potez na društvenoj mreži promeni život.

On je rekao da zna da njegova slava neće trajati dugo, ali da će uživati u njoj koliko god bude bilo moguće.

Njegov tvit je postao viralan kada ga je, mesec dana nakon postavljanja, retvitovala poznata komičarka Meri Šarlin, koju prati preko 160 hiljada ljudi.

Tada je sve počelo… Krisove misli doprele su do mnogih, a jedan poznati američki komičar ga je čak optužio da mu je ukrao ideju. Međutim, nekoliko dana nakon ove optužbe, komičar je priznao da je pogrešio.

Sam Kris je taj koga su kopirali drugi. Tvit, koji internet zajednica već zove „Hi Becky” kopiran je više desetina puta.

Zato, pazite šta pišete a društvenim mrežama – možda postanete popularni!