FOTO: Ružičasta televizija i dalje u krizi – Slavni voditelj našao dodatni posao kako bi zaradio za život!

Kao i većina dečaka, želeo sam i maštao da budem pilot, međutim, život me odveo na drugu stranu, pa sam diplomirao novinarstvo, ali malo ko zna da je to samo moj honorarni posao. Moje zvanično zanimanje je portparol Kontrole letenja Srbije i Crne gore, priča voditelj.

Voditelj Srđan Predojević, koga godinama gledamo u „Jutarnjem programu” RTS-a, zapravo je zaposlen u Vazduhoplovnoj akademiji SMATSA, gde je završio školovanje za pilota. On otvoreno priča o svoja dva posla, koja podjednako voli, s tim što je na televiziji samo honorarni saradnik.

“Kao i većina dečaka, želeo sam i maštao da budem pilot, međutim, život me odveo na drugu stranu, pa sam diplomirao novinarstvo, po čemu me ljudi i znaju, ali malo ko zna da je to samo moj honorarni posao. Iako voditeljski posao veoma cenim i volim da ustajem rano kako bih vodio emisiju, moj posao i zvanično zanimanje je portparol Kontrole letenja Srbije i Crne gore, gde sam položio za pilota privatnog aviona. To je jednomotorni avion za sportske namene, što znači da ne mogu da prevozim putnike, a to mi i nije cilj jer mi porodica i vreme ne dozvoljavaju da upišem još jedan fakultet. Dosta mi je učenja, a za linijskog pilota morao bih još dve i po godine da pohađam nastavu”, otkriva Srđan, koji je za pilota položio nakon 40 časova letenja sa instruktorom i 20 časova teoretskog obrazovanja.

On ističe da uživa u vožnji nebeskim svodom.

“Dobro je što naša akademija u Vršcu ima 2.000 kvadratnih kilometara svog vazdušnog prostora i ne moram da najavim let kada poželim da se po lepom danu bez vetra otisnem u visine. Malo ko zna koliko je Srbija lepa iz vazduha, zato povremeno letim, uostalom, i da ne bih izgubio osećaj. Neopisiv je taj adrenalin koji osetite kada sletite”, kaže on.

Voditelj kaže da nije strahovao ni kada je prvi put seo u pilotsku kabinu, kao i to da mu se nikada nije desio bilo kakav incident.

“Nisam strahovao jer sam bio potpuno siguran da to želim i savladao sam dovoljno svaki korak u upravljanju da ništa nije moglo da me iznenadi. Nikada mi se ništa ružno ili opasno nije desilo, to su samo teme iz filmova”, kaže Predojević, koji priznaje da pilotsku uniformu oblači samo u svečanim prilikama.

Pored ljubavi prema letenju, Srđan kaže da su piloti koje je upoznao izuzetne osobe sa kojima voli da provodi vreme.

“Veoma volim da slušam njihove priče jer većina leti putničkim avionima, što je poseban izazov. Sa druge strane, postao sam miljenik žena jer me stalno pitaju da ih upoznam sa kolegama iz vazduha, tako da sam potvrdio onu staru tvrdnju da žene vole pilote i uniformu. Na Sajmu turizma svi su na štandovima imali hostese, dok smo mi postavili pilote, pa je posetiteljki bilo čitavog dana”, uz osmeh priča pilot.loading...