FOTO: Srpska teniserka udaje se za biznismena koji ima 72 godine

Naša najpoznatija teniserka svih vremena staće na ludi kamen sa bivšim vlasnikom hokejaškog tima.

Nakon pet godina zajedničkog života Monika Seleš se udaje za filantropa i bivšeg vlasnika hokejaškog tima Toma Golisana koji ima 72 godine. On je od naše četrdesetjednogodišnje šampionke straiji čak 31. godinu, a već duže vreme žive zajdeno na Floridi. 

Gospodin Golisan je svoje bogastvo stekao kao osnivač jedne od najvećih kompanija za isplatu (ličnih dohodaka), a potom ga je uvećao kao vlasik hokej kluba „Buffalo Sabres”. Sada je vlasnik fondacije „Golisano”, koja podržava programe za osobe sa intelektualnim poremećajima. On je u braku bio čak tri puta, tako da pretposavljamo da će umeti da usreći Moniku.

Poznato je da je Seleševa devet puta osvajala grend slem titulu, poznata je kao najmlađa teniserka koja je ponela pehar Rolan Garosa, sa samo 16 godina. Bila je na vrhu ATP liste 1991. i 1992. godine, sve dok je nije mentalno oboleli fan njene rivalke Štefi Gard pogodio nožem u leđa tokom turnira u Nemačkoj.

Poslednji profesionlani meč igrala je 2003. godine, a zvanično se penzionisala 2008, a za vreme svoje karijere zaradila je 16 miliona dolara.