FOTOGRAF DEMANTOVAO TRAMPA: Živopisni portreti plesača iz Meksika načisto će vas ODUŠEVITI (VIDEO)

Omar Robles - fotograf
Printscreen

Sve je počelo rečenicom novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa koji je izjavio kako Meksiko "kada šalje svoje ljude, ne šalje one najbolje".

 

Fotograf Omar Robles poželeo je da dokaže celom svetu da su Meksikanci podjednako divni poput zemlje u kojoj žive. Zahvaljujući podršci iz jedne velike fotografske kompanije, on je otišao u Meksiko i kontaktirao veliki broj lokalnih plesača.

On je na svom blogu opisao iskustvo rada na ulicama Meksika, gde su posle svake uslikane fotografije i on i igrači dočekani ovacijama Meksikanaca odevenih u odeću živahnih boja. Kako kaže, činilo mu se da je Meksikancima dan bio bolji samo zato što su ugledali takve scene na ulici, a onda su i oni ulepšali dan njemu i igračima.

Kada su ga pitali šta će poneti kući iz Meksika, šaljivo je odgovorio da će doneti hranu. Međutim, poneo je nešto sasvim drugačije.

Kući nosim taj osećaj zahvalnosti koji je isijavao iz očiju naroda. Bili su zahvalni na tome što su imali priliku da budu deo neočekivanog. Mi tamo nismo samo stvarali fotografije, već smo pravili privilegovane neočekivane momente za sve koji su u tom trenutku bivali u našoj okolini – ispovedio se Omar na svom blogu.

Pogledajte kako je teklo snimanje i kako izgledaju najbolje Roblesove fotografije iz živopisnog Meksiko Sitija.loading...