FOTOGRAFIJA KOJA KRIJE MOĆNU PORUKU: Bog je mislio na ovo kada je rekao da volimo svoje bližnje!

pr
[email protected]

Nedavno je Džil Krauser, spisateljica i majka četvoro dece, pronašla fotografiju koja je podsetila koliko je zahvalna medicinskim sestrama koje su za nju brinule pre, tokom i nakon porođaja.

Fotografiju je snimila Keti Lejse, a kada je Džil podelila u kratkom je roku postala viralna.

–Nikad neću zaboraviti lica sestara koje su me pratile u kupaonicu nakon svakog porođaja. U trenucima u kojima sam bila toliko ranjiva, umorna, uplašena, potresena pokazale su mi samo ljubaznost i poštovanje. Za mene, ovo su bili trenuci u kojima sam shvatila da imam nekog da mi pomogne, bar za to kratko vreme u kupaonici. Ova me fotografija odmah vratila u to vreme– napisala je majka uz fotku koja je u kratkom roku podeljena preko 45 hiljada puta.

Ubrzo su se javile i druge mame širom sveta kako bi podelile svoja iskustva.

–Nikad neću zaboraviti kako sam nakon truda odmakla lice sa grudi sestre koja mi je pomagala i ugledala njenu majicu natopljenu mojim suzama i znojem. Rekla sam joj da mi je žao, a ona mi je odgovorila: “Draga, ovo je život na mojoj majici, ne bih nigde radije bila. Sad izvadimo to dete– ispričala je jedna mama.

 

–Zauvek ću zapamtiti sestru koja mi je pomogla u kupaonicu prvi put nakon porođaja. Jako sam krvarila i osećala sam se užasno poniženo, ali ona nije ni trepnula. Stalno sam se izvinjavala, a ona me stalno uveravala da to nije problem. Nikad neću zaboraviti kako mi je čistila noge i kako sam mislila da je Bog upravo na ovo mislio kad je rekao da volimo svoje bližnje– podelila je druga.

–Niko zapravo ne misli o onim trenucima kad ste se tek porodili, kad izgubite svako dostojanstvo, a vaše je telo prošlo kroz stvari koje niste mogli ni zamisliti. Sve vas boli, želite umreti. Sestre to razumeju– bila je još jedna od brojnih ispovesti.