FRANCUSKO OSTRVO POSTALO HIT: Turisti u prilici da koriste neobičan automat za ŠKOLJKE (VIDEO)

ostrige
pixabay

Aparati sa slatkišima i gaziranim pićima su već godinama opšte mesto, ali kada neko iz sličnog aparata nudi nešto što se smatra pravim delikatesom onda to uopšte nije obična stvar.

 

Umesto čokoladica i sokova, u Francuskoj su nedavno počeli da iz rashladnih automata ljubiteljima nude sveže ostrige. Taj potez osmišljen je sa ciljem da se proda više tog delikatesa van radnog vremena restorana.

Jedan od pionira ovakve prodaje morskog specijaliteta je Toni Bertelo, uzgajivač ostriga sa ostrva Re, popularne francuske turističke destinacije uz zapadnu obalu, preko puta kopnenog grada La Rošela.

Aparat u ponudi ima žive školjke različitih vrsta i veličina u pakovanjima različite težine, koje su kupcima dostupne 24 sata dnevno, piše Gardijan.

Francuski uzgajivači ostriga slede trend proizvođača sveže hrane koji su nekad imali štandove duž ulica, a sada koriste automate.

Ljubitelji plodova mora, školjke kupuju tako što prvo provuku platnu karticu, pa otovre vratanca iza kojih se nalazi količina, veličina i vrsta ostriga koju su prethodno odabrali.

Pogledajte VIDEO: