Neposlušna kosa, suve vlasi i iskrzani krajevi najčešći su problemi zbog kojih se žene žale frizerima i traže pomoć. Slične probleme imaju i poznate dame kojima toliko zavidimo. Tako i vojvotkinja od Kembridža ima ličnu frizerku, koja je sa svim ženama sveta podelila savete za lepšu i bujniju kosu.

 

– Kada ste stariji morate biti mudriji i domišljatiji. Volumen koji ste imali odmah nakon pranja kose, kada je bilo dovoljno samo da protresete glavu nekoliko puta, godinama se gubi. Međutim, moguće je da mu doakete, kao i samoj gustini kose – objašnjava Denis

MekAdams, koja je frizer već 40 godina i koja je bila zadužena za izgled kose čitave engleske kraljevske porodice.

Njeni saveti su zaista zlata vredni, a ako ih poslušate više nećete morati da brinete o svojim vlasima:

Želite bujnu kosu?

Pošto je operete i osušite, dok su vlasi još tople, uvijte je na viklere (samolepljive). Prespavajte sa njima i ujutru ćete se oduševiti. Kada ih budete skinuli, očešljajte kosu četkom za feniranje i posmatrajte koliko ste dobili na volumenu.

Šišajte se često

Nemojte misliti da će vam kosa biti kratka ukoliko je redovno održavate. Neverovatno je koliko samo minimalno skraćenje od jedan ili dva santimetra, može automatski uticati na izgled vaše kose.

Kako frizerka preporučuje, šišajte se na svakih šest do osam nedelja za maksimalni učinak.

Perite je šamponom za suvo pranje

Danas/večeras nikako ne možete da stignete da operete kosu, najbolje je da probate šampon za suvo pranje. Pre nego što legnete, stavite šampon u spreju na vrh glave, kao i oko ušiju. To je, naravno, privremeno rešenje, pa zato već sledećeg dana operite kosu normalno jer dugo korišćenje šampona za suvo pranje može da uništi prirodni sjaj vaše kose.

Spavanje na satenu

Verovatno ste mnogo puta čuli da spavanje na satenu ili svili dosta pomaže kod mršenja kose.

– Veliki sam zagovornik spavanja na svilenoj ili satenskoj jastučnici. Sprećava mršenje kose, a vlasi ostaju glatke. Ovaj trik sam zapravo naučila od Grejs Keli. Onog trenutka kada bi oprala i osušila kosu, umotavala ju je u svileni šal i držala tako sve dok ne pođe napolje – objašnjava poznata frizerka.loading...