FRIZURA ZA SVAKU PRILIKU: Moderna, praktična, svima lepo stoji i najbolje od svega – IDEALNA ZA VRUĆINU

Leto je godišnje doba kojem se mnogi raduju, ali i u kojem se odlučuju na radikalne promene, barem kada je kosa u pitanju, jer nema boljeg razloga za šišanje s obzirm na visoke temperature i letnje vrućine.

Žena
Pixabay.com

Za one koji su posebno vezani za svoju kosu, šišanje je prilično hrabar potez, međutim postoje frizure koje ga olakšavaju, a jedna od njih je frizura bob dužine do ključne kosti jer je idealna letnja frizura za sve dame koje žele nešto kratko, ali ipak ne prekratko.

Razlika između klasičnog boba i boba dužine do ključne kosti je ta da je klasičan bob uvek iznad ramena.

View this post on Instagram

Last minute touch! @juliaroberts ❤️📷 @elizabethstewart1 #waves #dreambiginstantvolumizingspray #dreambiginstantvolumizingmousse #sergenormant

A post shared by Serge Normant (@sergenormant) on

Ova frizura veliki je hit i među holivudskom elitom pa su mnoge zvezde u poslednje vreme skratile svoju kosu upravo na ovu dužinu, prenosi Dnevnik.hr.

Frizer poznatih, Heri Još, rekao je da je velika prednost ove frizure činjenica da ćete kosu moći i dalje da vežete u rep. On će biti nešto kraći, ali je moguć, a mogućnost vezivanja kose u rep mnogima je jako bitna u letnjim mesecima.

View this post on Instagram

@juliaroberts ❤️ new ✂️#sergenormant

A post shared by Serge Normant (@sergenormant) on

Osim što je duža od klasičnog boba, ova frizura je i slojevitija, a vrhovi su “mekši” i celom izgledu daju dodatnu dozu privlačnosti, umesto krutog izgleda koji donosi bob u stilu urednice “Voga” Ane Vintur.

Bob frizura ove dužine odlično je osveženje za dugu kosu jer je kosa još uvek dovoljno duga za vezivanje repa ili za pravljenje lokni. A i održavanje je jako lako, smatraju frizeri.

View this post on Instagram

@juliannemoore ✨ by @richardphibbs for @therake styling by @gracegilfeather makeup @hungvanngo @bobby_brah #sergenormant

A post shared by Serge Normant (@sergenormant) on

Bilo da vam je kosa ravna ili kovrdžava super će izgledati u dužini do ključne kosti, a prilikom šišanja je bitno da se napravi tekstura u vrhovima kako bi ona što mekše i neobaveznije padala.