Palačinke su jedan od omiljenih slatkiša svih nas, brzo su gotove, a smesu je jednostavno napraviti. Ipak, često se desi da ispadnu žilave, ali uz jedan trik to se nikada više neće dogoditi.

 

U receptu prema kojem većina pravi palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu. Ali, ako razdvojite žumance i belance, ispašće nikad mekanije.

Postupak:

1. Napravite smesu kao i inače, samo sa malom izmenom. U smesu stavite žumanca, dok belanca stavite po strani.

2. Kada ste pomešali sve sastojke, potom isto to uradite samo sa belancima. Smesa ne sme biti ni meka čvrsta. Kada ste to uradili, pomešajte ove smese.

3. Mešajte lagano, najbolje je varjačom, a palačinke će dobiti penastu strukturu i predivnu mekoću. Lepe su i kada odstoje i neće biti žilave čak ni sutradan.

Prijatno i ne morate da nam zahvaljujete!