GENIJALNO! Udarna vest dnevnika o MASOVNIM OTPUŠTANJIMA ispala najbolja FORA ikada na RTS-u (VIDEO)

Spikerka Ivona Pantelić čitala je uobičajene vesti kada joj se na "prompteru" pojavio neobičan tekst. Nije se zbunila, ali to je bio samo početak neočekivanih događaja u dnevničkom studiju gde je umesto dnevnih vesti krenula priča o alkalnim metalima.

printscreen/RTS

Udarna vest je da će doći do masovnih otpuštanja. Srećom, nisu ugrožena radna mesta zaposlenih u Srbiji već mesta elektrona u alkalnim metalima, što je bila tema onlajn časa hemije za drugi razred koji je uleteo u program RTS-a i to baš u Dnevnik.

U redu, možda smo malo preterali u opisivanju ovog unapred pripremljenog “događaja”, ali smatramo da zaslužuje da na njega obratite pažnju.

Svakodnevno se na kanalu RTS Planete u okviru Moje škole mesecima emituje onlajn program posvećen obrazovanju učenika osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Onlajn nastava na programima RTS-a, Planeti i aplikaciji “Moja škola”  ne odgovara baš svakom đaku. Sedeti u stolici i pažljivo slušati profesora, pa ono „šta to piše na tabli”, pa….Nema tu druženja i „đačkog zezanja” na malom i velikom odmoru, sve je „sam svoj kreator”.

Doduše u pauzama se odigra po neka igrica ili se „baci čet” sa društvom.

Jedan od najboljih onlajn edukatora, profesor hemije Desete beogradske gimnazije Jovica Plavšić, smislio je kreativan način da započne čas posvećen alkalnim metalima, a za to je dobio veliku podršku Produkcije i Informativnog programa RTS-a da bi uvod u čas bio snimljen u dnevničkom studiju.

Pojava i glas Ivone Pantelić vezuju se za informativne emisije vesti i Dnevnika. Podrazumeva se da je sve što ona kaže u kameru veoma važno. Tako se Ivona našla na času hemije za drugi razred srednje škole na temu „Hemijska svojstva metala 1. grupe”.

Spikerka je najavila emisiju i temu, kao i kolegu Miloša sa kojim je podelila obraćanje đacima u prepoznatljivom studiju informativnih emisija koje uvek daju važne informacije.

Tako je onlajn čas hemije postao studijska emisija sa uključenjem profesora hemije Jovice Plavšića koji je na terenu u kabinetu hemije.

Profesor je održao čas hemije u trajanju od 35 minuta, doduše uključenje je trajalo duže od standarda uključenja u informativne emisije. Đaci su dobili i domaći zadatak, a toga u Dnevniku nema.

I tako se profesor obratio ponovo kolegama u studiju, a spiker Ivona Pantelić je odjavila emisiju i đacima poželela da ostanu uz RTS Moju školu jer to je vaše pravo da naučite sve.

Dakle, shvatite ozbiljno časove hemije, sve je važno.

Video možete pogledati ovde.loading...