Naučnici sa univerziteta na Floridi otkrili su kako ljude nedostatak seksa neretko čini depresivnima. Prema rezultatima koji su dobili, osobe koje ne praktikuju seks duže vreme postaju manje raspoloženi, što se nakon određenog perioda pretvara u depresiju.

Osim toga, nedostatak aktivnosti u krevetu može vam stvoriti probleme na poslu. Manjak koncentracije i loš radni učinak neretko ostavljaju velike posledice na radne obaveze, upravo zato što u organizmu manjka hormona koji se inače luči tokom seksa, a koji veoma dobro deluje na čovekovu psihu i zdravlje.

Osetićete anksioznost i stres, jer seks inače pomaže u oslobađanju organizma od ovih emotivnih stanja, prenosi “Prevention”. Moguće je da će vam nedostatak ove aktivnosti narušiti kvalitet sna jer vam u organizmu manjka hormona koji se inače otpuštaju tokom i nakon seksa, a koji deluju umirujuće na organizam.

Naravno, važno je naglasiti da će se vaše samopouzdanje donekle urušiti. Psiholozi tvrde kako ljudi vole seks jer se radi te aktivnosti osećaju mnogo bolje i zadovoljnije. Takođe, tvrde kako osobe koje redovno praktikuju ovu aktivnost imaju bolje pamćenje i lakše se sećaju detalja.

Više od deset istraživanja koja su rađena u proteklih nekoliko godina pokazuju kako je redovan seks direktno povezan sa zdravljem srca, jer potpomaže lučenju hormona koji su dobri za bolje raspoloženje i zdravlje čoveka.loading...