GLEDAJTE U PLAFON: Izbacite bes i osećajte se bolje – OTKRIVAMO KAKO!

bes
Pixabay.com

Svi smo se nekada razbesneli: neko vam preseče put u prevozu, prospete kečap na čistu majicu. Postoji dugačka lista razloga zbog kojih biste se mogli nervirati. I jednom kada ustanete na levu nogu, često imate osećaj da nema nazad.

Međutim, postoje načini pomoću kojih možete iz sebe izbaciti bes i osećati se bolje. Predstavljamo vam sedam lakih trikova koji će vam pomoći da se rešite besa…

Pogledajte gore

Isto kao što naše emocije utiču na naš govor tela, tako i on ima uticaj na naše emocije. Sledeći put kada se naljutite, pogledajte u nebo ili plafon. Kada smo loše raspoloženi obično nam je pogled usmeren na dole. Zamislite dete koje grdite jer se nije lepo ponašalo; kako njegov govor tela izgleda? Glava je nagnuta na dole, a kontakt očima se izbegava.

Pogled na dole izaziva negativna osećanja, a da biste sprečili da vas ona savladaju samo treba da pogledate ka gore. Prekinućete negativno emotivno stanje i prirodno pokrenuti hormon sreće.

“Lažirajte” osmeh

Istraživanja su pokazala da ako „lažirate“ osmeh i držite ga dovoljno dugo, bolje ćete se osećati. Kada se razbesnite pokušajte da se osmehnete i čekajte dok negativna osećanja ne nestanu.

Smejte se

Smeh je sjajan način da se trenutno promeni stanje duha. Kada ste besni, odvojite par minuta da pogledate ili poslušate nešto smešno. Prilično je teško biti besan dok gledate slatke videe maca ili beba.

Dišite duboko

Kada smo besni, naše disanje postaje brzo i plitko kako naše telo ulazi u posebno “borilačko” stanje. Uzimanjem pauze kako biste smirili svoje disanje će vam pomoći da preuzmete kontrolu nad vašim emotivnim stanjem i da se smirite.

Pokrenite se

Bes je nagomilana negativna energija koja se iz tela oslobađa svesno ako to odlučite. Sledeći put kada budete primetili da ćete se razbesneti potrudite se da izađete napolje i šetajte!