GLJIVICE NA KOŽI POSTAJU PROŠLOST: Napravite prirodnu masku za lice sa JOGURTOM (RECEPT)

Sa svojim brojnim blagodetima jogurt je uvek bio neizostavan proizvod u kuhinjama širom sveta.

Pixabay.com

Međutim osim što je povoljan po vaše zdravlje, on je takođe dobar i za mnoge probleme na koži. Ako još uvek niste odgonetnuli sve prednosti jogurta po pitanju nege vaše kože, ostanite sa nama u redovima koji slede. Saznajte kako da na pravilan način upotrebite jogurt na svom licu.

Benefiti jogurta za kožu:

Osvetljava ton kože – Mlečna kiselina koja se nalazi u jogurtu inhibira sintezu enzima koji se odgovoran za proizvodnju melanina, supstance koja vašu kožu čini tamnijom. Samim tim jogurt može poboljša tonus vaše kože.

Služi kao piling za kožu – Mlečna kiselina u jogurtu takođe pomaže pri pilingu kože, pri čemu ne dovodi do iritacija na koži prilikom ukanjanja mrtvih slojeva kože.

Smanjuje prisustvo akni na licu – Istraživanja pokazuju da cink koji se nalazi u jogurtu može uticati na smanjenje akni na licu.

Pomaže u lečenju tamnih krugova oko očiju – Takođe cink je odgovoran i za ublažavanje mrlja i ožiljaka na licu. Pojava tamnih krugova odnosno podočnjaka ispod očiju efikasno nestaje ako primenite maske od jogruta.

Odlaže znakove starenja kože – Jogurt sadrži bioaktivne peptidne frakcije koje poseduju antioksidativna svojstva. To bi značilo da je on vrlo efikasan u borbi protiv slobodnih radikala koji izazivanju starenje kože.

Bori se protiv upalnih procesa na koži – Dokazano je da jogurt dobija bitku i protiv gljivičnih infekcija na koži.

Kako napraviti masku sa jogurtom?

Za ovu masku će vam trebati polovina manje šolje jogurta i dve kašičice meda. Sastojke je potrebno da pomešate i da nanesete ravnomerno na lice i vrat.

Ostavite da deluje najmanje 20 minuta a potom isperite toplom vodom. Ovu masku je potrebno primenjivati jednom nedeljno.

Poznato je da med sadrži antimikrobna i antioksidativna svojsva koja pomažu koži da dostigne svoj prirodan sjaj, a u kombinaciji sa jogurtom služi kao savršeno sredstvo za čišćenje, piling i negu vaše kože