GLUMAC I ZVANIČNO OPTUŽEN: Na setu je slučajno ubio snimateljku, ali evo ZA ŠTA ĆE MU SUDITI

Američki glumac i producent Alek Boldvin zvanično je optužen za nenamerno ubistvo snimateljke Haline Hačins na snimanju vesterna "Rust" (Rđa), saopštila je kancelarija okružnog tužioca okruga Santa Fe u Novom Meksiku.

youtube printscreen

Optužena je i oružarka na setu Hana Guteres Rid, a advokati i nje i Boldvina ranije su insistirali na tome da su njihovi klijenti nevini, piše CNN.

Okružna tužiteljka Meri Karmak Oltvis rekla je ranije ovog meseca za CNN da će optužiti Boldvina i oružarku za ubistvo iz nehata, jer nisu sledili bezbednosne procedure koje su mogle da spreče da dođe do incidenta koji je rezultirao smrću Hačinsove.

Hačins je pogođena i ubijena pravim mecima iz replike pištolja koji je držao Boldvin, koji tvrdi da nije povukao obarač.

Reditelj Džoel Suza takođe je pogođen i povređen.

Boldvin je više puta kazao da nije bio svestan da su u pištolju kojim je pucao tokom probe za scenu bili pravi meci. U saopštenju dostavljenom CNN 19. januara, njegov advokat nazvao je odluku tužilaca „strašnom povredom pravde“.

Nekoliko dana nakon što su tužioci rekli da će optužiti glumca za smrtonosnu pucnjavu, advokatica produkcije Melina Spadone izjavila je 24. januara da će snimanje biti nastavljeno sa Boldvinom u glavnoj ulozi.

Boldvin će nastaviti da igra dedu Harlanda Rasta, a Džoel Souza vratiće se kao reditelj filma, rekla je tada Spadone.

Ona je potvrdila da će suprug nastradale snimateljke Mat Hačins ostati izvršni producent.