GLUMICA NA SUDU! Teraju je da plati 300 HILJADA DOLARA zbog “nezgode na skijanju” (FOTO)

Glumicu Gvinet Paltrou tužio je optičar u penziji Teri Sanderson, koji tvrdi da se ona „zabila“ u njega 2016, u odmaralištu Dir voli u Park Sitiju dok je „skijala nekontrolisano, uzrokujući mu tako povredu mozga, polomljena četiri rebra i druge ozbiljne povrede”.

printscreen/youtube.com/jpmorgan

Gvinet Paltrou je podnela protivtužbu, tvrdeći da se desilo suprotno. Postupak bi trebalo da traje osam dana, a očekuje se da će 50-godišnja dobitnica Oskara i njena deca – svedočiti.

Sanderson (76) traži odštetu od 300.000 dolara, nakon što je odustao od prethodnog zahteva za 3,1 milion dolara.

Incident se dogodio u februaru 2016. na stazi za početnike u dok je glumica skijala na porodičnom odmoru.

Čini se da slučaj zavisi od toga koji je skijaš – Paltrou ili Sanderson – bio uzbrdo u trenutku nesreće. Prema bezbednosnoj politici odmarališta, skijaši ispred ili nizbrdo od vas imaju prednost i moraju se izbegavati.

Tokom uvodnih reči, advokat glumice Stiv Ovens rekao je poroti da je njegova klijentkinja upravo počela da se spušta niz padinu kada se iznenada pojavio muškarac na skijama.

Tvrdi da Sanderson, koji pati od gubitka vida i sluha kao posledica prethodnog moždanog udara, možda nije video Gvinet pre nego što se sudario sa njom. Ovens je rekao da je njegova klijentkinja u početku sumnjala da je napadnuta i da je bila toliko potresena incidentom da je odlučila da ne skija do kraja dana.

Ali advokati koji zastupaju Sandersona tvrde da je, u stvari, glumica bila ta koja je tog dana pogrešno skijala jer je izgubila pažnju dok je pokušavala da posmatra svoju decu kako silaze niz padine.

Sandersonov advokat Lorens Buler rekao je da je Paltrou pokazala „svesno zanemarivanje drugih ljudi na planini“ kada je udarila u njegovog klijenta, nanevši mu teške povrede, uključujući četiri slomljena rebra i trajno oštećenje mozga.

„Smeteni skijaši uzrokuju nesreće“, rekao je, napominjući da je gospođa Paltrou iskusna skijašica, i da je dobro upoznata sa pravilima: „Ona je znala da je skijanje na taj način, slepo skijanje niz planinu dok gleda gore i u stranu – bilo nepromišljeno, znala je da će, ako nastavi da skija na taj način… da će se zabiti u nekoga ispod sebe“.

Prvobitni tužbeni zahtev, podnet 2019. godine, glasi: „Ovaj slučaj uključuje nesreću na skijanju u Dir Voliju, Juta, gde je optužena Gvinet Paltrou izgubila kontrolu i udarila u leđa Terija Sandersona, drugog skijaša, koji je išao nizbrdo, oborila ga je i uzrokovala povredu mozga, polomljena četiri rebra i druge teške povrede. Gospođa Paltrou je potom ustala, okrenula se i odskijala, ostavljajući Sandersona zaprepašćenog, koji je ležao u snegu, teško povređen“.

U podnesku se takođe navodi da je instruktor skijanja, koji je trenirao gospođu Paltrou, video gospodina Sandersona povređenog, ali nije pokušao da mu pomogne.

Na sudu, advokati oskarovke su osporili te navode i tvrdili da su i instruktor skijanja i skijaška patrola požurili da pruže pomoć nakon incidenta.

Sanderson je ranije rekao da je čekao skoro tri godine da podnese tužbu jer nije mogao da funkcioniše kako treba zbog potresa mozga, a takođe i zato što je imao problema sa advokatima.

Gospođa Paltrou je kasnije podnela protivtužbu, navodeći da ju je gospodin Sanderson udario, dodajući da joj se izvinio i rekao da je dobro.

Njena protivtužba traži jedan dolar odštete plus pravne takse.