GODINAMA IGNORISALA SIMPTOME: Poznata glumica otkrila da boluje od neizlečive bolesti

Američka glumica Selma Bler saopštila je da boluje od multipla skleroze. Simptome je godinama ignorisala, a ova neizlečiva bolest dijagnostifikovana joj je 16. avgusta.

printscreen/instagram.com/selmablair

Selma je svoju potresnu priču objavila na Instagramu.

– Imam multiplu sklerozu. Invalid sam. Ponekad padnem. Stvari mi ispadaju iz ruku. Sećanja su mi maglovita, a moja leva strana traži uputstva pokvarenog GPS-a za smer kretanja – napisala je ona i otkrila da joj je bolest dijagnostifikovao neurolog Džejms Berkli, rođeni brat glumice Elizabet Berkli.

View this post on Instagram

So nice, I posted twice 🖤🖤 oh #dolanclothing jumper and #tidwatches how I lovee thee on this tuesdeee.

A post shared by Selma Blair (@selmablair) on

– Godinama sam imala simptome, no nisam ih shvatala ozbiljno sve dok nisam pala pred prijateljem koji me naterao da odem na pregled. Mislila sam da je reč o uklještenju nerava. Od ove neizlečive bolesti verovatno bolujem najmanje 15 godina – dodala je ona. Sve je počelo bolovima u vratu, a simptomi su se vremenom pogoršali.

– Stalno vam se spava, to je jedan od simptoma. Želim da spavam, ali ne spavam jer želim da živim život, da budem ispunjena. Želim da se igram sa svojim sinom. Želim da šetam ulicom i jašem konja – dodala je ona.

Multipla skleroza je neizlečiva bolest koja utiče na mozak i kičmenu moždinu, a izaziva probleme i sa vidom, ravnotežom i kontrolom mišića.

View this post on Instagram

I am grateful. Beach bum . #weekend #california

A post shared by Selma Blair (@selmablair) on

Tri puta je češća kod žena nego kod muškaraca, a najčešće se javlja kod osoba između 20 i 30 godina. Uzrok ove bolesti još uvek nije poznat.