Godinama SE FENIRATE POGREŠNO! Ovih DESET SAVETA oživeće i najoštećeniju kosu!

Fen
Pixabay.com

Oblikujte kosu bez oštećenja!

   

 Pre svega, ako stalno sušite kosu fenom i pritom je ispravljate ili kovrdžate, morate znati da to neizbežno oštećuje kosu. Ipak, pratite ove savete i isušivanje kose će biti znatno manje!

1. Pre nego što krenete da sušite kosu fenom što je uvod u njeno dalje oblikovanje, kosa mora biti skoro suva. Prvo pokupite višak vode peškirom i ostavite još pet minuta da se sama šusi.

2. Zamenite metalne četke keramičkim. Metalne četke se greju pa vam dodatno oštećuju kosu.

3. Kako biste sprečili pucanje vlasi zbog isušivanja koristite balzame i pakovanja koja se stavljaju na kosu tokom ili posle njenog pranja. Iako ne sprečavaju u potpunosti efekte prženja koji ostaju posle oblikovanja fenom, svakako pomažu regeneraciju vlasi i umanjuju isušenost. 

4.Pažljivo birajte preparate za kosu! Uvek pogledajt na etiketi da li su preparati za oštećeni, suvi ili masnu kosu, kao i to kako deluju na kožu glave. Korišćenje preparata koji ne odgovaraju vašem tipu kose i kože, izazivaju alergije i opadanje kose.

5. Vaš fen mora imati produžetak kako toplota ne bi zahvatila veću površinu kose.

6. Kada oblikujete kosu fenom, obavezno je podelite na manje sekcije i radite deo po deo, oštećenje je manje, a frizura bolja.

7. Sušite kosu u suprotnom smeru od njenog prirodnog pada. Izbegavajte direktno sušenje kraheva fenom, da biste sprečili i njihovo pucanje.

8. Izbegavajte da sušite kosu maksimalnom temperaturom.

9. Zamenite stare fenove novim koji imaju više opcija.

10. Sušenje kose završite podešavanjem fena na najhladnije.