GOLA KRAJ PIRAMIDA! Zbog OVIH FOTOGRAFIJA slavna manekenka je završila u egipatskom zatvoru (FOTO)

Marisa Popen
Printscreen

Manekenku Marisu Papen fotografisanje u Egiptu je koštalo slobode. Ne bilo kakvo fotografisanje!

Always keep faith ✌? ? story link: www.marisapapen.com. Photography ? @enkieyewear #marisapapen #egypt #love

A post shared by PAGE DEDICATED TO MARISA PAPEN (@marisapapen.for.real) on

Papenova je otputovala u Egipat, gde je naga pozirala fotografu u blizini piramida bez dozvole nadležnih. 

Manekenka, koja je naga pozirala u 50 zemalja, znala je da neće sve ići tako jednostavno. Čovek iz obezbeđenja obradovao se mitu koje je primio, priča Papenova, ali su se najednom pojavila dvojica mladića koje je zanimalo šta ona radi. 

– Pokušali smo da im objasnimo da stvaramo umetnost sa velikim poštovanjem prema egipatskoj kulturi, ali oni nisu mogli da razumeju povezanost obnaživanja sa umetnošću. Oni su to videli kao pornografiju ili nešto poput toga – ispričala je manekenka. 

Fotograf i ona ispričali su kako su ih zatim podmitili i nastavili. Mislili su da će isto iskustvo doživeti i u Luksoru, gde su čuli za kopleks hramova u Karnaku. S obzirom na to da je ovo mesto bilo bolje obezbeđeno, odlučili su da sačekaju da se zatvori kako bi uspeli u svojoj nameri. 

– Ali ne možeš da znaš šta će se zatim dogoditi. Ovoga puta smo se našli u nevolji – dodala je Papenova. 

Četvorica pripadnika obezbeđenja su ih odveli u policiju. 

– Bez mogućnosti da pričamo, stavila sam do znanja fotografu da obriše fotografije ukoliko mu se ukaže prilika kako se ne bismo našli u velikom problemu – ispričala je manekenka.

Egipatski policajci im nisu verovali da su “samo testirali svetlo” i da “još nisu napravili nijednu fotografiju”. Iako su tražili, na memorijskim karticama nisu ništa uspeli da pronađu. Njih dvoje je zatim prosleđeno drugoj policijskoj stanici, a onda su smešteni u zatvor i ponovo nazad. 

– Znala sam da zatvori u Egiptu izgledaju drugačije nego u Belgiji ili zapadnim zemljama, ali nisam imala predstavu šta da očekujem. U prvoj ćeliji bilo je 20 muškaraca. Neki su ležali, neki stajali uz rešetke, dok su neki vikali. Nikada nisam videla tako nešto u svom životu. Fotograf mi je govorio: ‘Ne gledaj’, ali nisam mogla da ne gledam – objašnjava Papenova.

Nakon nekoliko sati u zatvoru, našli su se pred sudijom, piše britanski “Metro”. 

– Pretvarali smo se da smo glupi turisti. Morali smo malo da preformulišemo priču jer verovatno ne bismo izašli odatle. Sudija nas je zatim upozorio i rekao da nikada više ne pokušamo tako nešto – kaže.

Nakon što su stigli u hotelsku sobu, fotograf je uspeo da vrati obrisane fotografije zahvaljujući posebnom softveru. Fotografije su objavili nakon što su napustili zemlju. 

– Mislim da smo stvorili nešto čime bi se Kleopatra ponosila – rekla je Papenova.loading...