Ukusna, osvežavajuća i veoma jednostavna za pripremu.
Kao što već znate, pravljenje keks torte vam daje mogućnost da pustite mašti na volju, da eksperimentišete i kombinujete i tako dođete do iznenađujuće dobrih rezultata.
Međutim, za one manje maštovite i sa manje avanturističkog duha, evo jedne provereno dobre varijante sa keksom i bananama.
Ukoliko uživate u ukusu ovog tropskog voća, onda ćete voleti i njenu kombinaciju sa keksom i kremastim filom.
Sastojci:
- 250 g prah šećera
- 250 g margarina
- 250 g mlevenog keksa
- 4 kisele jabuke izrendane bez kore
- 5 banana
- 4 kesice šlaga
Priprema:
Margarin umutite s prah šećerom. Dodajte mleveni keks, narendane jabuke i 3 izgnječene banane.Formirajte tortu od polovine mase. U sredinu stavite iseckane 2 banane i preko toga drugi deo mase. Odozgo ukrasite umućenim šlagom i dodacima po želji (višnje, rendana čokolada, bademi, lešnici…)