GRČKA SE OTVARA! Srbi će već od maja moći na more, ali samo uz OVE USLOVE

Ljudi koji su vakcinisani protiv koronavirusa, imaju antitela ili negativan test moći će na leto da putuju u Grčku, rekao je grčki ministar turizma Hari Teokaris.

Pixabay

Ministar turizma Hari Teokaris je istakao da Grčka planira da sredinom maja otvori turističku sezonu.

“Grčka ima spreman kompletan protokol za leto 2021. godine. Turisti će biti dobrodošli ako su pre putovanja vakcinisani, ako imaju antitela ili negativan test. Svi turisti će biti podvrgnuti nasumičnom testiranju”, objasnio je Teokaris, govoreći iz Atine za berlinski Sajam turizma.

Rekao je da će, nakon najugroženijih grupa građana, prioritet za vakcinaciju protiv kovida biti zaposleni u ugostiteljstvu i turizmu.

Turizam je jedna od najvažnijih privrednih grana u Grčkoj i grčke vlasti apeluju da se širom Evrope izdaju potvrde o vakcinaciji kako bi putovanja što pre bila moguća.

Turizam čini petinu grčke ekonomije i obezbeđuje radno mesto za jednog od četiri zaposlena radnika, ali je prošlog leta zbog pandemije doživeo potpuni kolaps.

Grčka je uvela “lokdaun” u nekim delovima zemlje kako bi zaustavila širenje koronavirusa nakon što je nagli porast broja zaraženih opteretio zdravstveni sistem, ali je ipak prošla mnogo bolje od većine evropskih zemalja, sa oko 7.000 smrtnih slučajeva.

PRIZORI KAKVE GRČKA NE PAMTI! Narod u strahu, svi GLEDAJU U MORE i pitaju se – ŠTA NIJE U REDU (FOTO+VIDEO)