GRČKI HOTELIJERI TRAŽE: Otvorite granicu za Srbe, neka samo OVO BUDE USLOV za ulazak

Udruženje hotelijera Grčke je poslalo zvaničan zahtev ministru turizma Grčke Harisu Teoharisu i njegovom zameniku da se skine zabrana ulaska u Grčku turistima iz Srbije i Rusije uz negativan test, kao i da se obavezno testiranje uvede svim turistima nezavisno kojim prevoznim sredstvom dolaze.

Pixabay

To je objavljeno u grupi “Live from Greece” na Fejsbuku.

“U zahtevu je, takođe, navedeno da je Udruženje predložilo svojim članovima da snose 50 odsto troškova testova svojih gostiju ukoliko su rezultati negativni, a ta predložena subvencija naziva “covid bonus””, navodi se.

“U zahtevu se navodi da je razlog istog činjenica da su u hodu menjane odluke koje su samo pogoršale i onako lošu situaciju u turizmu za koju se niko nije spremio, to jest, očekujući da će bar turisti iz obližnjih zemalja doći mnogi hotelijeri su otvorili i uložili mnogo novca kako bi ispunili sve protokole koji su od njih traženi. Posebno se ističe da je ovo poziv za opstanak kako hotela, tako i mnogobrojnih zaposlenih, jer svakako više niko ne očekuje da ima zaradu”, piše u objavi.

Podsetimo, Grčka je granice za srpske turiste zatvorila najpre do 15. jula, a kasnije tu zabranu produžila do 1. avgusta zbog povećanog broja novozaraženih koronavirusom u našoj zemlji.

Nova odluka očekuje se početkom sledećeg meseca.loading...