GREŠKA KOJU SVI PRAVE: Smeđe oči nikako ne treba šminkati OVAKO

Iako se na prvu loptu čini kako uz smeđe oči pristaje baš sve, to ipak nije tako jednostavno.

Sminka
Pixabay.com

Većina smeđookih žena pravi istu grešku i koristi tople smeđe senke jer smatraju da će se stopiti sa njihovom bojom očiju i da će izgledati prirodno. Nažalost, efekat do kog ova greška dovodi je umoran i neispavan izgled.

View this post on Instagram

Matte Smoke Collection ? kkwbeauty.com

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Ono što bi, ako imate smeđe oči, trebalo obavezno da se nađe u vašem neseseru sa šminkom je paleta senki hladnih boja poput tamno plave, sive, puderasto ružičaste i ljubičaste. Ove boje će vašim očima dati pravu zavodljivu notu, a uz to ćete izgledati sveže i odmorno.

View this post on Instagram

I need to take my selfies in front of a better backdrop cuz this ain’t it ?

A post shared by D E S I • P E R K I N S (@desiperkins) on

Ako posedujete paletu sa toplim smeđim nijansama i niste spremne da je se rešite, možete da stavite smeđe senke samo na spoljašnji ugao oka, a ostatak kapka ispunite svetlucavom bojom šampanjca koja će otvoriti vaš pogled i dati vašim očima poseban sjaj.

Poznata šminkerka Dženifer Troter upozorila je kako bi devojke trebalo da pripaze i na odabir boje rumenila i ruža. Ono što će vam najbolje pristajati ako imate smeđe oči su nežne ružičaste nijanse koje će vašem licu “pokloniti” nekoliko dodatnih sati sna koje niste uspele da odspavate.