Većina smeđookih žena pravi istu grešku i koristi tople smeđe senke jer smatraju da će se stopiti sa njihovom bojom očiju i da će izgledati prirodno. Nažalost, efekat do kog ova greška dovodi je umoran i neispavan izgled.

View this post on Instagram

Matte Smoke Collection 😍 kkwbeauty.com

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Ono što bi, ako imate smeđe oči, trebalo obavezno da se nađe u vašem neseseru sa šminkom je paleta senki hladnih boja poput tamno plave, sive, puderasto ružičaste i ljubičaste. Ove boje će vašim očima dati pravu zavodljivu notu, a uz to ćete izgledati sveže i odmorno.

View this post on Instagram

I need to take my selfies in front of a better backdrop cuz this ain’t it 😂

A post shared by D E S I • P E R K I N S (@desiperkins) on

Ako posedujete paletu sa toplim smeđim nijansama i niste spremne da je se rešite, možete da stavite smeđe senke samo na spoljašnji ugao oka, a ostatak kapka ispunite svetlucavom bojom šampanjca koja će otvoriti vaš pogled i dati vašim očima poseban sjaj.

Poznata šminkerka Dženifer Troter upozorila je kako bi devojke trebalo da pripaze i na odabir boje rumenila i ruža. Ono što će vam najbolje pristajati ako imate smeđe oči su nežne ružičaste nijanse koje će vašem licu “pokloniti” nekoliko dodatnih sati sna koje niste uspele da odspavate.