Guano Apes na Lake festu!

Nemački bend Guano Apes prvi je potvrđeni inostrani "headliner" Lake Festa u Nikšiću. Sjajni muzičari nastupiće 14. avgusta na glavnoj bini.

 

Ove godine će se u Nikšiću održati jubilarni peti Lake Fest i to od 11. do 16. avgusta. Prva tri dana festivala će biti na platou Doma revolucije u samom centru Nikšića. Ulaz će biti besplatan za sve one koji žele da upoznaju festival i zagreju se za veliku završnicu.

Nakon ovog zagrevanja festival se seli na već svima poznatu glavnu binu na jezeru Krupac. Tamo će posetioce čekati izvođači iz regije, ali i čak tri velika inostrana benda. Prvi za sada potvrđeni „headliner“ je Guano Apes koji dolaze u sklopu turneje za aktelni album “Offline“.

Guano Apes zajedničku karijeru započeli su 1994. godine, a veliki muzički uspon postižu dve godine kasnije sa pesmom “Open Your Eyes“. Uz aktualni album “Offline“ (2014.), objavili su još četiri studijska albuma: “Proud Like a God“ (1997), “Don’t Give Me Names“(2000.), “Walking on a Thin Line“ (2003.) i “Bel Air“ (2011.).

Na platou će nastupati manje i više poznati autorski bendovi iz celog regiona Elemental, Rundek Cargo Trio, Josip A Lisac, Sassja, Pankrti, Samostalni referenti, Riblja čorba, Babe, Goblini, Ortodox Celts, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejakovic, Who see, Ničim izazvan, Prti BG, Dejan Petrović Big Band, Mortal Kombrat, Stereo banana, Uzemljenje, Igra duhova i mnogi drugi.