GUZU JE TREBALO DA GLUMI NEKO DRUGI: Malo poznati detalji o ulozi koja je PROSLAVILA Borisa Komnenića

Malo poznati podatak o velikanu koji nas je napustio...

Bolji život
Printscreen

Glumac Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini.

Prvak drame u Narodnom pozorišu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji lik Saše Guze Popadića u seriji “Bolji život”.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su “Bal na vodi”, “Špadijer jedan život”, “Gore-dole”, “Vratiće se rode”, “Miris kiše na Balkanu”, “Sinđelići”, “Apofenija” i drugi.

Proglašen je prvakom drame Narodnog pozorišta čiji je stalni član još od 1984. godine.

Pokojni glumac je maestralno odigrao ulogu Aleksandra “Guze” Popadića u kultnoj seriji “Bolji život“, a nije pogrešno reći da mu je ova rola obeležila karijeru budući da ga mnogi i danas pamte po njoj.

Ipak, manje je poznato da njemu ova uloga uopšte nije bila namenjena, a to je svojevremeno otkrio scenarista Siniša Pavić u poslednjem intervjuu.

Želeli smo da Žarko Laušević igra Aleksandra Popadića, međutim termini snimanja “Boljeg života” poklopili su se sa njegovim tadašnjim obavezama, a on nije mogao da postigne da radi na više projekata – ispričao je Siniša za domaće medije.

Lauš je tada imao 27 godina i bio je idealan za ulogu advokata i najstarije dete u porodici. Kada je Lauš odbio ulogu, morali smo u kratkom roku da mu pronađemo zamenu – dodao je Pavić.

Boris Komnenić je izabran kao najbolje rešenje. Kasnije se ispostavilo da je baš ta uloga obeležila njegovu karijeru – zaključio je scenarista.