HAJKA NA KONSTRAKTU: Danima se priča o KONTROVERZNOJ fotografiji pevačice, a sada je i…

"I šta ćemo sad?"

Foto: screenshot/youtube.com/eurovision-spain.com

Društvena mreža Tviter je uskršnju čestitku naše predstavnice na “Evroviziji” Ane Đurić Konstrakte označio kao “neprimeren sadržaj”.

Na zvaničnom evrovizijskom nalogu RTS-a na pomenutoj mreži objavljene su fotografije naše predstavnice za pesmu Evrope Konstrakte kao čestitka za vaskršnje praznike, koje su izazvale buru na društvenim mrežama, zbog stolova koji su u obliku slova “Z”.

To slovo je došlo na crnu listu u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom.

Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave o tome.

RTS je oštro reagovao na ove insinuacije, a sada se i Tviter kao platforma priključio neopravdanoj hajci na našu predstavnicu i “spornu” fotografiju obeležio kao “neprimeren sadržaj”, odnosno “potencijalno osetljiv”.

Story
Twitter printscreen

Da bi objava postala označena kao neprimeren sadržaj na Tviteru, potrebno je da platformi pristigne veliki broj prijava korisnika za objavu koju smatraju neprimerenom. Tviterov tim potom odlučuje da li će staviti znak upozorenja na objavu, ili je čak u potpunosti obrisati, u skladu sa svojom medijskom politikom.